Olinpas jälleen fiksu. Eli treenasin Troipella tottista noin puolituntia ja siitä sitten jäljelle suoraan... No, jokohan nyt opin, että ei kannata väsyttää koiraa ennen jäljestämistä, kun tuo nenän tarkka käyttäminen on aikas vaativaa koiralle.

Treenasin omassa pihassa Pk-tottista. Hyppy onnistui kivasti 90 senttisellä esteellä, ja hyppynouto myös. Eteenmenoa yritin säätää omassa pihassa, mutta ei penne kykene menemään maahan ennen kosketuskeppiä, vaan menee sen takana maahan. Nämä on näitä bordercollieomituisuuksia :) Seuraamisessa treenattiin edelleen taaempana seuraamista ja tämä tuntuu edistyvän. Otin myös puun kierrolla stoppeja, hyvin. Lopuksi vielä kakeja lelulla, hyvältä vaikuttaa. Aion varmaan tehdä kaket aluksi niin, että saa tarjoilla vaihtoja vähän sinne päin ja sitten pikku hiljaa kiristän vaatimusta. Ennenkaikkea haluan pennelle kunnon mielentilan liikkeeseen!

Sitten jäljelle ja alku oli ihan ok. Mutta sitten alkoi väsymään (jälki oli noin 500 metriä) ja vähän hukkaili jälkeä. Mutta loppu kuitenkin hyvin ja keppien ilmaisu ok. Oli vaativa jälki, kun oli polkujen ylityksiäkin. Eli seuraavilla jäljillä ei saa olla väsynyt!