Tänään oli opettavainen ja mukava koirien treenauspäivä mukavassa seurassa. Aloitimme BH:n kaupunkiosuudella. Eli Robban oli ensin Flaxin häiriökoirana, kun Flaxi oli kaupan ulkopuolella (Tini oli kaupassa sisällä). Robban käyttäytyi mallikkaasti ja Flaxi myös. Sitten oli Troyan vuoro. En ole aikaisemmin treenannut kaupunkiosuutta. Eli otimme ensin sitä, että Troya odotti kaupan ulkopuolella, kun itse olin kaupassa sisällä. Troya oli todella hienosti, tätä otimme kaksi kertaa. Sitten Tini tuli Flaxin kanssa häiriökoiraksi. Ensin pikkupoika kävi rapsuttamassa Troyaa (tämä oli siis tahatonta), sitten haukkuva koira käveli ohitse ja vasta sitten ehti Tini Flaxin kanssa paikalle. Tämäkin sujui hyvin. Eli tämän asian suhteen ei ole tdn ongelmaa. Hyvin penne rauhallisesti istui ja odotti Saria tulevaksi.

Sitten siirrytiin Jämsän palveluskoiraharrastajien kentälle treenaamaan. Robban aloitti. Otettiin kisamasesti ja palkkasin vain kolme kertaa. Aloitettiin paikallaoloilla ja Topi oli häiriökoirana. Molemmat todella hyvin. Istuminenkin sujui, vaikka Topi menikin maahan välissä ja Tini kävi nostamassa Topin istumaan. Sitten aloitettiin varsinaiset liikkeet. Seuraamisessa hieman painoi ja oikealle kääntymisissä perusasennot huonot. Eli näitä täytyy nyt treenata ja ottaa myös pitkää seuraamista ja palkata vasta esim. käännöksissä. Seuraamisessa siis käännökset ja kesto kuntoon eli on nyt vähän levoton seuraamisessa. Luoksetulossa ennakoi vähän maahanmenoa, muuten ihan ok. Nyt täytyy ottaa luoksetuloa, niin kuin aikaisemminkin. Eli otan suoria luoksetuloja, ja välillä seisomista, josta palkka. Ja seisomisesta läpijuoksu, jotta ei ennakoi maahanmenoa. Idari muuten hyvä, mutta jäi istumisessa seisomaan. Eli täytyy ottaa enemmän kisamaisesti tätäkin, että tulee varmuus! Tästä palkka. Sitten ruutuun, jossa meni hieman sivuun, mutta hyvin oli ruudussa. Liike kokonaisuutena erinomainen. Ohjattu  nouto myös erinomainen. Tunari erinomainen ja kaket myös!! Eli nyt täytyy vain treenata em. asiat kuntoon!

Troippe aloitti paikallaoloilla häiriöissä. Janitan konsultaatiopuhelun jälkeen päädyin treenaamaan makuuta niin, että nostan liikkeen kiinnostavuutta jättämällä palkan eteen ja vapauttamalla lelulle kun palaan koiran luokse. Ja vaihtelen aikaa. Otin kolme paikallamakuuta, oli ihan vieraat koirat häiriönä. Kaikki onnistui hyvin. Ajat, 30s,. 1 min., ja 2 minuuttia.

Tauon jälkeen seuraamista, joka normaalikäynnissä hyvää ja Tinikin oli samaa mieltä. Juoksussa alkoi edistämään eli tämäkin asia pitää opettaa! Oikotietä onneen ei ole :) Jäävät sujuivat hyvin. Seisominen oli vähän hakusessa. Mutta teknisesti kukin on täydellinen! Lopuksi luoksetuloa, ensin läheltä hetsaten, hyvin. Sitten yksi vauhdista palkaten ja lopuksi yksi eteen asti. Nämä ihan ok. Eli nyt ei hidastanut lainkaan! Vauhti tosin voisi olla nopeampi, mutta luulen, että tulee varmuuden kautta. Noudoissa opetettiin katsekontaktia ja paikallaistumista ennen noutoon lähtemistä. Aluksi karkaili, mutta kun sanon istu ennen heittoa, niin yllättäen pysyikin! Ja palkkasin lärpällä istumisesta! Eli kiitos Tini tästä! Tätä pitää jatkaa ja vaadin katsekontaktin ennen noudolle lähetystä. Otettin myös yksi nouto kokonaisena, ihan ok.

Ennen lenkitystä otettiin vielä Troipella ilmaisutreenit ja nyt teemana sivulle nouseminen maalimiehen luona. Tässä palkkasin itse sivulle nousemisesta ja Tini jatkoi leikitystä. Ihan kivasti Troippe tajusi asian. Tästä on hyvä jatkaa.

Lenkin jälkeen otettiin Troipella jälkeen. Tai siis ensin otin sivulle tuloja ja nämä todella hyviä. Tini antoi neuvon. Koiran tarjotessa sivulletuloa,naksu. Samalla kun koira palkitaan namilla itse siirrytään niin että koira on jälleen edessä. Ja näin koira voi jälleen tarjota sivulle tuloa, näppärää, eikö totta!! Lopuksi pohdittiin vielä kakeja. Ja sain jälleen lisää hyviä neuvoja. Eli ehkä nyt voin aloittaa kakejen kouluttamisen ihan oikeasti. Otettiin aluksi maahanmenosta istumista ja Tini neuvoi, että palkkaan myös maassa olosta, niin ei tule sählämistä. Tämä toimi hyvin. Sitten kokeiltiin seisomisesta maahanmenoa. Tässä autoin vähän namilla, ja ohjaten toimii hyvin. Eli jatkan näin. Mutta pyrin siirtymään nopeasti tarjoamiseen tässäkin.

Eli oikein antoisa aloitus hiihtolomalle!!