Puolilta päivin aloitettiin hakuilut Saarikylillä. Maasto oli kaikille uusi ja vaativa. Kiitos Heli jälleen! Otettiin kaksi kierrosta kaikilla ja tämä ei kyllä ole hyvä idea, jos välissä ei ole kunnon taukoa. Koirat eivät hyödy tästä ja ihmiset eivät jaksa olla maalimiehenä... Eli vahingosta aina välillä viisastuu.

Troipella oli 7 maalimiestä ja kaikki valmiina. Troippe eteni hienosti suoraan, lukuunottamatta toista pistoa, jossa Troipen linja poikkesi vähän mun omasta. Kutsuin tältä pois ja lähetin uudestaan, meni jälleen samaa väylää... Ekalla pistolla oli rullailmaisu, mutta ei näyttöä, tokalla oli kolme piiloa ja äijä yhdessä, täältä ilmaisu ja näyttö sekä haltuunotto maalimiehellä. Hyvin nousee sivulle piilolta. Ja hienosti menee maahan maalimiehelle ja odottaa minun saapumista. Kolmoselle oli ilmaisu, mutta en lähtenyt mukaan näytölle, Troippe vähän ihmetteli tätä, pysähtyen noin 6 metrin päähän. Eli nyt täytyy vain laittaa omat luut liikkeelle ja lähteä aina näytölle mukaan ainakin edes vähäksi matkaa. Vitosella oli hämypiilo puolessa välissä, ei reagoinut tähän mitenkään, taitava penne! Seiska oli piilossa ja tänne ilmaisu+ näyttö + haltuunotto. Muuten hyvin,  mutta tiputti rullan mun eteen kun oli niiiiin väsynyt :)  Todella hienosti penne jaksaa tehdä töitä ja osaa edetä suoraan vieraasta ja vaativasta maastosta huolimatta!

Toisella kierroksella otin samat piilot ja meni ihan kohtuullisesti. Mutta nyt alkoi kyselemään lähetyksissä ja ei oikein lähtenyt kunnolla pistoille ekalla lähetyksellä, vaan pysähtyi nnoin 3 metrin päähän... Johtuiko väsymyksestä, vai siitä, että itsekin kuormituin lähetyksistä, kun huomasin, että penne ei nyt oikein ensimmäisellä tohdi lähteä. Toisella kerralla lähtee aina todella hyvin. On jotenkin epävarma lähetysten suhteen. Voi myös sotkea näyttöihinkin, mene ja tiedä. Sitten kun juoksin yhdelle näytölle ihan loppuun asti, niin jouduin pitämään paljon vastaan kun maasto oli melko rytö. Tästä penne kuormittui paljon, eli nyt täytyy vaan juosta enemmän näytöille, että oppii asian ja ei kuormitu siitä. Treenin jälkeen oli paljon phdittavaa ja soitto hakuguru-Päiville selvitti asioita jälleen kerran! Kiitos Päivi jälleen!! Nyt kun penne osaa käyttää nenäänsä niin nyt ruvetaan vähän nostattamaan työskentelyintoa, jotta ei tule liian virkamiesmäistä! No, tämän kyllä osaan, kun Zorroa on kyllä nostettu ihan kunnollakin :) Eli kivuutta tässäkin lisää. Todennäköisesti empimiset jäävät pois, kun maalimiesinto nousee. Ja pysähtelyn tapahduttua lähden vain itse kävelemään maalimiestä kohti, enkä anna pennella tilaisuutta tulla takaisin minun luokse keskilinjalle. Eiköhän siitä hoksaa mikä on homman idea!

Hakuilujen jälkeen jälkikauden avaukseen. Olin jo aamupäivällä konsultoinut jälkiguru-Outia :) Outin neuvojen mukaan tein 150 askeleen jäljen ja joka askeleelle nameja. Aika kivasti meni, hyvin nuo eläimet muistaa, vaikka viime jäljestä on kuitenkin aikaa melko kauan. Konsultointi jatkui vielä jäljen jälkeen ja nyt tiedän miten edetä jäljenkin suhteen.

On se kyllä niin ihanaa, kun on taitavia ja mukavia ihmisiä, joilta voi kysyä tarvittaessa neuvoja ja joiden kanssa voi pohdiskella asioita. Itse olen kyllä onnistunut löytämään todella hyvän tukirenkaan itselleni, on mahtava kasvattajaystävä, joka antaa kaikenlaisia neuvoja koirien koulutukseen ja ongelmakäyttäytymiseen, on jälki- ja hakuguru :), naksuguru-Tini sekä mietintämyssyekspertti-Piia! Kiitokset teille kaikille! Toivottavasti minäkin aina välillä onnistuin vastavuoroisesti auttamaan teitä :)