Tämä on tällaista vuoristoradalla ajelua :) Eli nyt molemmilla koirilla vähän treenit tökkivät.

Rupsu aloitti. Seuraaminen hyvää, tosin kulmia vahvistan seuraavissa treeneissä, mutta juoksu oli nyt hyvää. Idarissa tarkoituksena oli vahvistaa istumista, mutta jäi seisomaan, kun ahdistui Piiasta, joka vähän kolisutti keskellä idaria hyppyestettä. Herkät koirat ovat niin ihania :) No, tätä vähän hinkattiin ja löytyihän se istuminen sieltä kuitenkin. Luoksetulossa ennakoi molempia pysähdyksiä ja mä tyhmä vielä pysäytin molemmissa ja lopussa jäi mun eteen istumaan, kun piti tulla sivulle (tosin olin ihan seinän edessä, eli ahdistuiko tästä, en tiedä...). Otin sitten vielä luoksetulon läpijuoksuna, ihan ok. Eli tässä täytyy ottaa kuuri, että otan ensimmäisenä läpijuoksun ja vasta sitten pysähdyksiä. Troipen opetan kyllä toisin tekemään pysähdykset, mutta kaikki aikanaan. Sitten ruutu, jossa oli lätkä takana, hyvin. Ohjatussa eksyi ensin väärälle merkille, mutta korjasi itse oikealle merkille. Muuten ok. Nyt otan välillä normaaleilla merkeillä, niin Robban ei tule liian epävarmaksi merkkien suhteen. Hyppynouto tosi hyvä ja tämä palkatta. Tunari muuten hyvä, mutta vähän pureskeli. Ei palkkaa. Lopuksi kakeissa nosto seisomaan ja tästä superpalkka. Ei kovin hyvät treenit, kun tuli paljon virheitä, mutta joskushan niitä virheitä väistämättä tulee. Täytyisi myös joskus kokeilla, että en välitä virheistä ja jatkan kuten kisoissakin tulisi tehdä. Näin tietäisi mitä tapahtuu, jos kisoissa käy näin.

Sitten Troippe kehiin, ei ehkä olisi kannattanut ottaa lainkaan, kun oma mielentila oli vähän apea. Aloitin luoksetulolla, ei hyvä. Itse varoin liukasta alustaa ja Troippekin alkoin vähän hidastelemaan ja mä tietenkin ahdistuin. Kokeilin tyhmänä eteen tuloa ja tuli hidastaen ja jäi kauas. Otettiin sitten enemmän hetsaten ja tuli sitten ihan hyvin lujaa. Noudot ihan ok. Mutta en nyt enää ota huonolla alustalla, koska itse ahdistun siitä ja heijastuu koiraan. Ja ensi launtaina täytyisi opetella Tinin opastuksessa miten se huonoista palkkaamatta jättäminen tapahtuu. Sillä muuten tota jo osaa jotenkin naksutella, mutta huonojen palkkaamatta jättäminen ei oikein loistokkaasti vielä suju. Ja tietenkin jos koira saa aina palkkaa teki se luoksetulon nopeasti tai ei, niin eihän se tiedä miten se oikeasti pitää tehdä. Eli kriteeriä pitäisi nyt osata nostaa. Toivottavasti Tini osaa opastaa :) Sitten otin seuraamista ja ahnehdin siinäkin liikaa askelia ja pääsi edistämään. Sain kyllä korjattua ja loppu oli varsin mallikasta. Tässä pitää nyt malttaa tehdä vain se askelmäärä minkä kestää, sillä on jo tavallaan oppinut melko vahvasti väärän seuraamispaikan. Eli tarvitsee paljon toistoja, että oppii siitä pois. Sitten istumista, ihan ok. Tarjosi maahan menoa ensin, mutta sitten suoritti nopeita istumisia. Lopuksi paikallamakuuta, joka meni kai ihan pieleen. Malttoi maata 2 minuuttia ihan hyvin, mutta sitten nousi istumaan. Tätä tapahtui varmaan 5 kertaa. Kävin joka kerta lievästi toruen laittamassa Troyan maahan. Mutta ei oikein toiminut. Eli ei vielä kestä häiriöissä yhtä hyvin kuin kotipihassa. Eli nyt aikaa vähemmän häiriöissä, jotta 80 % onnistuu! Toisaalta ihan hyvä, kun kävin laittamassa maahan, niin oppii, että ei auta vaan siellä on oltava. Lopulta onnistui olemaan 2 minuuttia hyvin, vaikka Ihku tuli navetalle :)

Toisessa sessiossa otin hyppyä ja hyppynoutoa, nämä hyvin. Tosin ei malta istua odottamassa kun kapula on heitetty, mutta tämän opetan erikseen.  Luoksetulo oli hyvä, tosin nousi seisomaan istumisesta ennen kutsua. Kävin laittamassa maahan uudelleen. Tämäkin on asia mitä pitäisi oikein treenata. Sitten otin seuraamista, ihan ok. Ja lopuksi paikallamakuuta ja nousi jälleen kerran ylös, muuten ok.

Oli pakko treenata vielä omassa pihassa, kun tulin kotiin. Nyt luoksetulo ja nouto erinomaiset! Palkkasin sivupallolla. Seuraminen hyvää ja jääviä otin vähän sekaisin, ei juuri sotkenut. Lopuksi paikallamakuu 3 min, oli kuin patsas koko ajan. Eli osaa kotipihassa mutta häiriöissä täytyy vain helpottaa, jotta harjoitus onnistuu.