Eli torstaina otin koirat töihin mukaan kun vedän lukiolaisille eläinten käyttäytymiskurssia, joka on muuten mun suosikkikurssi töissä. Ollaan tutustuttu eläinten käyttäytymiseen ja oppimiseen teoriassa ja käyty delfinaariossa ja Korkeasaaressa. Nyt oli vuorossa koirien koulutusdemonstraatio ja kaikki pojat pääsivät esittämään taitojaan :)

Troya aloitti ja ensin treenattiin luoksetuloa ja noutoa ihmiskujassa (26 oppilasta). Ei välittänyt häiriöistä lainkaan. Naksautettiin kun tuli nopeasti luokse. Luoksetulossa kokeilin toisella kertaa ihan loppuun asti ja hienosti penne tuli eteen istumaan, tästä ahnehdin sivulle tulon, joka väi vajaaksi. Mutta ei tätä ole juuri harjoiteltukaan vielä. Noudossa ja luoksetulossa otin läheltä eteentuloa myös, nämä hyvin. Sitten Troya näytti sheippaamista eli aloin naksuttelemaan pään laskusta kohti maata kun Troippe oli makaamassa. Aika kivasti homma eteni ja Troippe alkoi nyökkimään kohti maata, oppilaat oli vaikutteneita :) Sitten otin sivulle tuloa ja seuraamista. Oppilaat muodostivat suuren ympyrän ja seurautin Troyaa kiertäen oppilaita. Kertaakan en sanonut käskysanaa ja hienosti penne piti kontaktia koko kierroksen ajan. Tosin palkkasin tiheästi. Sitten otin vielä kosketuskepin tökkimistä ja lopuksi näytin vielä ohjatun noudon alkuopetusta eli penne meni merkille ja siitä lätkille. Troya suoriutui hyvin tehtävistään!

Sitten Robban tuli näyttämään osaavan koiran temppuja. Aloitettiin ruudulla ja lätkä oli keskellä. Meni hyvin keskeltä sisään, palkka tästä. Sitten otin lätkän pois ja uudelleen kokonaisena liikkeenä, tosi hyvin. Sitten otin ohjatun noudon, joka myös superhyvä. Luoksetulo pysähdyksillä oli 10+++. Lopuksi vielä kaket, jotka hyvät myös. Robban ei välittänyt häiriöistä mitään ja oli todella innokas.

Lopuksi Zorro tuli häiriöharjoitukseen. Seurautin Zorroa ja oppilaat kutsuivat ja heittelivät leluja ja nameja, jotta Zorro kiinnostuisi heistä. Mutta pappa vain piti kontaktía minuun, ihana koira. Lopuksi vielä laitoin Zorron paikalla makuuseen ja oppilaat heittivät leluja Zorron etujalkojen väliin, pään yli ja nameja kuonon eteen ja Zorro vain katsoi minua. Kutsuin Zorron siitä luokse ja ei edelleenkään välittänyt houkutuksista. Sitten kun lopetin tekemisen ja vapautin Zorron niin sitten Zorro leikki oppilaiden kanssa.

Illalla otin Troyalla sisällä sivulle tuloa ja seuraamista, oli todella nopea ja oikeassa kohdassa. Kaket olivat myös vauhdikkaat (maahan-istu-maahan). Lopuksi tunari, jonka otin kaksi kertaa. Toi oikean mutta oli aikas hektinen. On edelleen namit kapuloiden välissä.