Aiheutimme aikamoista kiinnostusta Tohlopissa. Eli teemana oli tänään piilot ja niiden tarkastaminen. Treenipaikka oli pelto, jonka vieressä on vilkkaasti liikenneity kävelytie. Me viritettiin kaksi piilorykelmää, toisessa oli koiran häkki, lasten igluteltta ja laatikkopiilo sekä vielä kävelysauvojen päälle viritetty musta lakana. Toisessa ryppäässä oli kaksi pahvilaatikkoa ja kaksi laatikkopiiloa. Ja sitten vain koirat piiloja tarkistamaan.

Aloitin Troyalla ja kävelin toisen piilorykelmän vierestä vastatuuleen eli Troya sai hajun maalimiehestä. Hyvin Troya reagoi hajuun (en siis ollut sanonut sille mitään), päästin Troipen irti. Troya kirmasi kovaa vauhtia piilorykelmään, juuttui aluksi sauvapiiloon ja sen tarkastettuaan päätyi oikealle piilolle. Maalimies ei heti huomannut, että penne on paikalla ja pennehän tietenkin haukahti kerran :) Eli jos Troyalta kysytään niin hänestä tulisi haukkuva hakukoira, mutta Sari ei ole oikein samaa mieltä. No, asiaa täytyy pohtia. Sitten toisen piilorykelmän taakse ja Troyan reagoidessa hajuun päästin irti. Hyvin tarkasteli piiloja ja päätyi oikean piilon luokse ja meni nätisi maahan. Otin rykelmät vielä uudestaan (lähetin nyt tavallaan keskilinjalta) ja nyt maalimiehet olivat eri piiloissa. Hyvin penne kaikki piilot tarkasti ja löysi aina oikean piilon. Troya otti vielä toisen kerran piilohässäkät pienen tauon jälkeen. Ekalla kerralla maalimiehet olivat piiloissa, mutta toisella kerralla olivat pressujen alla piilojen takana ja sivussa. Todella hienosti penne tarkasti piilot ja löysi maalimiehet kauempaa piiloista. Erittäin hyvä treeni pennelle. Tässä joutui myös tarkistamaan "hajustetut" piilot.  Haluan, että se on todella varma piilojen suhteen ja että maalimiehet ovat myös kaukana piiloista piilossa, jotta ei ala kuvittelemaan, että piilo=maalimies. Eli tavoitteena opettaa asia niin hyvin, ettei ole "tarvetta" valeilmaisuihin. Näitä treenejä jatketaan nyt jonkin aikaa ja sitten aletaan ilmaisun opettaminen, ensin ilman piiloja sitten piilojen kanssa (irtorullat) ja lopuksi kiintorullan opetus näissä edellä mainituissa vaihtoehdoissa. Ja sitten se ilmaisu onkin valmis, tosin täytyy opettaa myös vaikeilla luonnonpiiloilla ilmaisu myös. Mutta penne tykkäsi treeneistä kovasti :)

Zorro otti kerran kanssa piilorykelmät. Oli suorat palkat ja ei ollut kiintorullaa kaulassa. Zorro suoriutui tehtävästä kokemuksen syvällä rintaäänellä. Meni suoraan oikeille piiloille. Tosin kun toisesta ei äijää alkanut kuulua, niin Zorro yritti epätoivoisesti ottaa omaa rullaansa kaulasta, jota siis ei kaulassa ollut :) Lopulta Susanna kaivautui piilosta esille :)