Pihan haravoinnin yhteydessä treenasin Troyalla esineruutua pellolla. Laitoin pellolle viisi esinettä ja toin Troyan paikalle. Alkoi heti ravata pellolla nenää käyttäen. Sille on kyllä erityisen luontaista juosta ja nostaa nokka kohti tuulta :) Aluksi juoksenteli vähän aikaa, mutta sitten alkoi nostamaan esineitä. Viimeinen esine vietiin mielikuvalla kaartaen eteenpäin ja toin Troyan takaisin lähetyssivulle ja hyvin penneli juoksi suoraan esineelle. Hienosti meni! Tämän jälkeen lyhyt tottistelu ruualla, ok.

Haravointiin osallistuivat erittäin tehokkasti Troya ja Robban. Troya kantoi mulle puskiin oksia, jotka olin juuri heittänyt sieltä pois... Viisas eläin. Robban roikkui Mikan haravan kimpussa, viisas eläin on sekin. Zorro otti rennosti ja makaili pihassa katsellen nuorison touhuja. Haravoinnin ja puskien siivouksen yhteydessä löytyi kolme kätkettyä luuta. Ja ne oli oikeasti kaivettu syvälle maahan, joku kulma vain näkyi. Ja nämä on kyllä Robbanin tekosia.

Haravoinnin jälkeen pakkasin virkeän nuorison autoon ja lähdin yhdistetylle rokotus- ja treenituokiolle. Meidän hovieläinlääkäri rokotti Troyan, joka ei jälleenkään huomannut mitä tapahtui. Sitten lähdetttin Niihamaan treenaamaan Troyaa, Tykkiä ja Robbania. Robban teki kaikki liikkeet. Ja kerrankin kaikki myös onnistui, hyvä Robban! Ruudussa jäi vähän eteen, tosin mun oma syy kun käskin sen tavallaan liian aikaisin maahan. Täytyy vahvistaa ruudun keskustaa seuraavissa treeneissä. Troya esitteli Minnalle osaamansa temput. Ja hienoilta ne kuulemma näyttivät.  Itsekin olin tyytyväinen, oli intoa ja keskittymistä. Uutena otettiin merkkiä, niin että oli ruutumerkit ja narukin lätkän ympärillä. Meni ihan hyvin.