Troya oli aikas makea hakuilussa :) Koulutin itse hakua leirillä ja aikas kivanoloisia nuoria koiria oli ryhmässä. Troya teki 4 hakutreeniä, jotka olivat aikas vaativia. To-pe treenattiin samalla alueella. Torstaina otin 7 maalimiestä ja normaalit ilmaisut sekä viimeiseltä suora palkka. Alueella oli lukuisia tyhjiä piiloja ja haastavia luonnonpiiloja kallionkoloissa. Muutenkin alue oli aikas haastava. Etukulmat otin valmiina, ensimmäiselle tuli tyhjä, kun maalimies ei ollutkaan vielä piilossa... No, uusi pisto ja nyt oli maalimieskin kerennyt paikalle :) Kolmosen ja nelosen otin näyttäytyvänä. Vitosesta seiskaan haettiin hajut. Seisalle oli pellon ylitys ja pellon takana olevassa metsässä oli maalimies. Todella kivasti meni treenit. Otettiin vähän hetsaustakin keskilinjalle matkatessa. Intoa oli kyllä ja osaamistakin. Perjantaina otin samalla alueella kaikki valmiina. Eli oikea etukulma normaalisti. Toiseen etukulmassa otettiin vähän eteenkääntymistä ja nenän auki olemista takaisintulomatkalla. Ja olihan se nenä auki. Eli Troippe kaarsi hienosti etukulmasta eteenpäin ja teki hienon tyhjän. Kutsuin tältä pois ja noin 3 metriä ennen keskilinjaa haistoi maalimiehen, joka oli siis noin 5 metriä keskilinjasta. Todella hieno juttu! Sitten tyhjö oikealle ja hyvin teki töitä ja palasi minun tykö lievän huutelun jälkeen... Sitten maalimies vasemmalle ja vielä viimeinen maalimies maaston muutosten takaa. Oli innokas ja treeni meni paremmin kuin hyvin. La-su oltiin eri paikassa. Otin treenit vähän samoin. Eli lauantaina otin 6-5-4-3-2-1 näyttäytyvinä ja alueella jälleen paljon tyhjiä piiloja. Viimeinen maalimies oli metsästyskojussa, joka oli noin 10 metrin korkeudessa. Hienosti Troippe haistoi ja paikallisti maalimiehen ( ei näyttäytynyt kojusta, vaan maasta). Ilmaisut myöskin jälleen mallikkaasti. Sunnuntaina samalla alueella ja nyt kaikki valmiina. Vasempaan etukulmaan vahvistin eteen kääntymistä eli maalimies löytyi edempää. Hienosti kääntyi eteen. Oikealle tuli jälleen lähipiilo eli teki hienon tyhjän ja takaisin tullessa bongasi maalimiehen. Hyvin on nenä auki, mutta onhan tätä vahvistettukin. Sitten pelkkiä löytyjä loppuun asti. Hienosti meni! Nyt otan ennen mökkeilyä yhden helpon nostattavan hajunhakutreenin  ja sitten pidetään kaksi viikkoa hakuilutaukoa. Eikä tässä ole mitään paniikkia treenatakkaan kun kaikki sujuu paremmin kuin hyvin.

Tein myös to-la jälkiä. Pelto oli juuri ajettu ja tuuli oli melkoinen. Alusta oli vaikea Troipelle. Ensimmäisenä päivänä pidin liikaa vastaan, enkä luottanut kunnolla koiraan. Päivä päivältä jäljestäminen parani. Eli Troya oppi jäljestämään kyseisellä alustalla ja itse kykenin olemaan parempi narun päässä. Voimakas vastatuuli vaikeutti jäljestämistä sekä voimakas sivutuuli. Mutta nyt ollaan molemmat jälleen kokeneempia. Hienosti Troya silti jaksoi jäljestää ja ei hukannut jälkeä. Tarkkuus oli tietenkin kulmissa vähän huonompi kuin normaalisti, mutta eiköhän pennekin oppinut jälleen jotain. Mukavaa tuo jäljestäminenkin.

Yksi esineruutu tehtiin Tesun kanssa ja aikas opettavainen oli sekin. Eli näki kun Tesu vei esineen taakse. Pyrki vain Tesun menojäljelle... Kutsuin pois ja muutettiin suunnitelmaan. Eli Tesu vei kolme esinettä takalinjan lähistöön (tätä ei Troya nähnyt). Nyt Troya kykeni unohtamaan Tesun jäljen ja etsi tehokkaasti löytäen kaikki esineet. Luovutukset vauhdikkaat ja hyvät. Mutta nyt en voi käyttää näkyvää esineiden viejää, fokusoituu liikaa jälkiin. Eli laitan esineet tallausvaiheessa ruutuun ja tdn laitan yhdelle linjalle 1-3 esinettä ja muualta ei löydy esineitä. Lähetän kyseiselle linjalle ja eiköhän opi etenemään suoraan eteen pikku hiljaa. Mutta tätäkin pitää siis treenata.

Otimme myös Troipen siskon omistajan Lillianin ohjauksessa tokoa. Oli ihan mukava nähdä norjalaisten koulutusmetodeja. Melko vanhanaikaisia minun makuun, mutta oli joukossa ihan helmiäkin. Tärkeintä oli mielestäni se, että he oikeasti palkkaavat koiraa täydestä sydämestä ja he tekevät sekä leikkivät koiran kanssa yhdessä. Ei vain heitetä lelu johonkin... He hetsaavat ja motivoivat koiria paljon. Eli luovat tsäpäkän mielentilan tokotteluun! Tämä täytyy muistaa omissakin treeneissä.

Oli mukava tavata kaikki Troyan sisarukset ja kuulemma yksi erottui joukosta, miksiköhän...

 

1731166.jpg

Zici, Viljo, Into, Numa, Troya ja Lille My.

Omistajat ovat tietenkin myös mukavia :)

1731161.jpg

Tarja, Anne, Kati, Riitta, Sari ja Lillian.

Kuvat eivät jälleen suostu avautumaan. Yritän laittaa niitä uudelleen paremmalla ajalla.

Nyt pidän muutaman treenivapaan päivän. Jotenkin on pieni koirankoulutus burn out...