Nyt on jälleen palattu arkeen ja sivistyksen pariin. Neljän päivän rentoutuminen luonnon keskellä teki hyvää niin meille ihmisille kuin nelijalkaisillekin, jotka ovat tällä hetkellä aivan taju poissa :)

Ainut harmi mökkielämään tuli, kun kuulin sukulaisilta, että alueella liikkuu kolmen suden lauma ja yksi yksinäinen susi. He olivat nähneet tämän yksinäisen suden noin kilometrin päässä meidän mökiltä. Ja lähistöltä on kadonnut muutama koira suden suuhun. Nyt ei oikein uskalla pitää koiria ulkosalla keskenään ja varsinkin illalla pidettiin koirat visusti sisällä. En onneksi tehnyt omakohtaisia susihavaintoja, keskityin enemmänkin lintubongaukseen. Näin somia pyrstötiaisia, useita peippoja, urpiaisparven, telkkäparin, joutsenparin, kyyhkysiä, rastaita sekä mahdollisesti kuovin.

Koirat nauttivat täysin rinnoin ulkona olemisesta ja lenkkeilystä. Treenailut jäi ihan tarkotuksellakin hyvin vähiin, sillä tekee se koirillekin välillä ihan hyvää vain olla koirana tekemättä mitään tokotemppuja. Robban otti kuitenkin muutaman tunarin ja kakeja. Meni hyvin. Troyan oli pakko ottaa hakua, kun oli niin hyvä tuuli koko pääsiäisen ajan. Ekalla hakukerralla maasto oli liian peitteistä ja en oikein itse tiennyt mistä Mika oli mennyt piiloon ja Troya pääsi pari kertaa jäljestelemään maalimiehen tykö. Jouduin ottamaan neljä löytöä kun kaksi keskimmäistä meni jäljestämiseksi. Viimeinen onnistui kuitenkin hyvin. No, into oli kova ja Troya itse oli kovin tyytyväinen suoritukseensa. Seuraavana päivänä viisastuin ja mentiin kunnon kuivaan kangasmetsään, jossa Troya saikin hajun jo 50 metrin päästä maalimiehestä. Ja voi sitä riemua, kun maalimies eli Mika löytyi kaksi kertaa. Oli todella onnistuneet treenit. Troya tietää jo todellakin mitä metsässä tehdään ja että nenä tietää kaiken.

Kerran otettiin esineruutua kaikilla bortsuilla. Troyalle otin reagointitreeniä, hyvin reagoi esineiden hajuun ja toi heti minulle esineet tosi nopeasti. Jaksaa tosi hyvin paikallistaa esinettä vaikka haju painui muutaman kerran esineen taakse. Zorro ja Robban teki hienot ruudut.

Muuten Troya ja Iita ihmettelivät jäätä ja vettä. Troya jopa otti lähikosketusta veteen pudoten sinne heti ensimmäisenä päivänä...Isot pojat loikoilivat ulkona ja pelasivat leluilla. Troya näki useita uusia ihmisiä (minun sukulaisia) ja otti heidät kaikki hyvin sydämellisesti vastaan. Iita oli hieman epäluuloinen aluksi näitä kummajaisia kohtaan.  Tässä pääsiäisen kuvasatoa:

506226.jpg

Tässä Iita ja Troya yrittävät venyä kepille joka on jään päällä, eivät venyneet riittävästi :)

506225.jpg

 Troya tekee empiiristä tutkimusta veden kummallisesta olomuodosta...

506230.jpg

Tässä Zorro ja Robban lempimökkipuuhassaan

506223.jpg

Vain kuski puuttuu...

506222.jpg

 

506235.jpg

Ja iltaisin uni maíttoi...