Äkkiä se rentouttava mökkilomailu kului. Oli kyllä ihana vain olla "paikoillaan", 3 kertaa käytiin kahden viikon aikana kaupassa ja muuten vain oltiin. Ja välillä viihdytettiin vieraita. Ja kyllä koirat nauttivat mökillä olosta, se on niiden ihmemaa!

Troyasta on kehittynyt oikea vesipeto. Se ui kaiken lentävän perään ja myöskin lähtee veneen ja kajakin perään.. Ja mikä ihaninta Troya ui minun kanssa ja vaikka kuinka pitkän matkan. Oppipa penne hyppäämään laiturin päästäkin uimaan :)  Olenkin vakavissani harkinnut sille vepekoiran uraa. Troya osaa jo viedä lelun veneeseen ja järvessä olevalle ihmiselle, tästä se alkaa :) Robban ja Zorro uivat myös kovasti, mutta ihan yhtä hulluja ne eivät veteen ole. Äidin Iita oli meidän kanssa mökillä ja se narttumaiseen tapaan ui välillä tosi paljon ja välillä ei ollenkaan. Troya ja Iita leikkivät ihan hulluna koko mökkeilyn ajan. Ne kyllä viihtyivät hyvin keskenään.

Kuvia koiruleista:

Troya hyppää laiturilta järveen...

736262.jpg

736261.jpg

Päämääränä uimalelu

736263.jpg

Ettei ihan vety, niin ravistella täytyy

736265.jpg

Troya on jo muuten kooltaan Zorron ja Robbanin välillä, eli aikas sopivan kokoinen PK-koira Troyasta kasvaa!

736266.jpg

Robban ja uimalelu

736260.jpg

Zorro ja uimalelu

736267.jpg

Sitten kesän ihanuudet eli Iita ja kärpänen, Iita valmistautuu kärpäsen eliminointiin...

736273.jpg

Troya ja sävyihin sopiva paarma

736259.jpg

En sitten malttanut olla treenaamatta Troyaa... Ensimmäisellä viikolla opetin merkin Troyalla ja se osaa sen nyt. Sitten vahvistin jääviä, jotka alkavat olla aika kivasti hollilla. Otin myös esineruutukuurin neljänä peräkkäisenä päivänä. Yksi esine nousee tosi mallikkaasti, tosin kaista on aika kapea (n.10 metriä). On ollut joko mukana tallomassa tai on katsellut autosta kun tallon alueen. Ja tämän virityksen jälkeen on lähtenyt hyvin etsimään esineitä. Toisen esineen olen haetuttanut niin, että Troya istuu lähetyssivulla ja näkee kun vien esineen alueelle. Tämän jälkeen hakee esineen. Toimii ihan hyvin.

Toisella viikolla uusin neljän päivän esineruutukuurin. Toisella viikolla jäljestettiin myös juuri ajetulla nurmipellolla neljänä päivänä peräkkäin. Jäljet sujui tosi hyvin. Myöskään kaatosade ei haitannut Troyan työskentelyä. Viimeinen jälki oli 284 askelta pitkä ja siinä oli jo muutama tyhjä askelkin. Nämä meni kivasti. Huomasi, että alusta oli melko vaikea ja Troya joutui tekemään tarkasti töitä. Ei rynninyt jäljellä nyt... Toisella viikolla aloitettiin tunarin opetus ja sekin edistyi tosi kivasti. Troya tuo jo omaa kapulaa 5 muun kapulan joukosta. Oma kapula on tosin hajustettu vielä lihapullalla. Kapuloiden välissä on nameja, joten Troya syö ensin ruuat ja sitten vasta tuo oman kapulan. On hyvin omaksunut haistelun ennen kapuloiden "havainnointia". Nyt täytyy ehkä alkaa myös nopeuttamaan kapulan tuontivauhtia, ehkä kokeilen, että palkkaan lelulla kapulan palautuksesta. Saattaa kuitenkin vaikuttaa haistelutarkkuuteen, no sen tietää vain kokeilemalla.