Kävin kouluttamassa Tavesin kentällä. Ennen ja jälkeen treenin otin Troyalla lyhyet treenit. Ensimmäisellä kerralla otin sivulle tuloa, seuraamista, noudon ja luoksetulon. Sivulle tulot ovat nyt hyvät, eli tarjoaa sitä itse vauhdikkaasti kun vain seison kentällä. Seuraamista lyhyen pätkän, ihan ok. Nouto hetsaten, vauhdikas. Luoksetulo myös hyvä.

Toisella kierroksella toimin Troyan kanssa Taiston häiriökoirakkona (Taisto oli paikalla makuussa). Otin samoja asioita kuin ekallakin kerralla. Lisäksi maahan menoa, joka ei ollut mikään nopeuden huippu. Jotenkin nyt tuntuu, että Troya on vähän kyllääntynyt tottiksen treenaamiseen. Nyt tulee otettua sitä enemmän kuin kesällä kun ei voi jäljestää jne. Mä olen itsekin vähän väsähtänyt näiden samojan liikkeiden hieromiseen.

Tästä hakutreeneihin, jossa tehtiin kaksi telttakylää metsään eli teemana piilojen tarkastus. Ensimmäisellä pistoilla maalimiehet olivat piilojen takana pressujen alla. Troya oli superinnokas ja taitava. Ei välittänyt hajuttomista piiloista mitään, tarkisti vain ne piilot, joissa oli muille koirille jo oltu. Toisilla pistoilla maalimiehet olivat piiloissa. Nämä sujui jälleen hyvin. Sitten menimme Troyan kanssa hetkeksi pois ja piilot laitettiin jonoon ja jonon viimeiseen piiloon maalimies. Näin molemmille telttakylille. Hyvin penne ohitti piilot ja löysi maalimiehet oikeista piiloista. Nyt rupeaa piilot olemaan hallinnassa. Ensi kerralla otan niin, että penne näkee maalimiehen menevän yhteen piiloon, käännän Troyan pois ja maalimies siirtyy toiseen piiloon. Eli kannattaa luottaa vain omaan nenäänsä ei silmiin :) Sitten otan piilot jonoon ja teen tätä niin kauan, että ohittaa hajuttomat piilot reagoimatta niihin. Sitten otan piilorykelmiä tyhjinä. Ja sitten alkaa piilojen ilmaisu, jännää :) Aloitan tässä lähiaikoina myös rullailmaisun opettamisen erillään hakuilusta. Eli rullakoiran Troyasta kuitenkin teen.

Illalla oli vielä maneesitokottelu, jotka oli superhyödylliset!! Kiitos ylimääräisille silmille. Troya otti kahdessa osassa. Ensimmäisessä osiossa otin merkkiä, ohjattua ja ruutua. Nämä meni kaikki tosi hyvin. Hyvin penne muisti ne, vaikka ei ole treenattu pitkään aikaan niitä. Merkille menee tosi kivasti ja sieltä lätkille innokkaasti ja hyvin. Ruudussa oli ensin lätkä ja nyt meni suoraan ja ei siirtynyt pysähdyksessä sivulle. Otin lätkän pois ja meni edelleen hyvin ruutuun. Eli pidän näitä nyt treenattavana aina kun olen maneesissa tai muuten hyvissä olosuhteissa. Lopuksi paikalla makuu ja tässä ahnehdin liikaa ja Troya lähti kaksi kertaa kun Piia otti luoksetuloa samanaikaisesti. Sitten palkkasin tiheämmin ja sain onnistuneen suorituksen aikaiseksi. Toisessa osiossa otin sivulle tuloa, joka nyt kunnossa. Sitten seuraamista. On hyvässä vietissä, mutta se paikka... Kestää 4-5 askelta ja sitten alkaa edistämään, nyt täytyy vain lopettaa seurauttaminen kun alkaa edistämään ja ottaa uudelleen ja palkata ennen kuin alkaa edistämään. Eli asia täytyy vain opettaa Troipelle. Maahan menot olivat nopeat, musta itsestä vain tuntui, että ne eivät ole mun sivulta nopeat, mutta suuri yleisö oli sitä mieltä että nopeita ovat :) Luoksetulo läheltä, meni hyvin. Noutoa hetsaten, tosi hyvin. Ja suuri yleisö jälleen kommentoi, että ei pääse jaloillaan enää nopeampaan. Eli kai tähän täytyy tyytyä :) Eli itse kuvittelen Troyan menevän hitaasti, vaikka meneekin ihan riittävän nopeasti. Hyvä, hyvä. Lopuksi paikalla istuminen, josta vapautus ruualle, tämä hyvin.

Robban oli jälleen full of energy and joy! Tehtiin oikein kunnon häiriöissä (oli monta koirakkoa maneesissa samanaikaisesti) ja Robban ei välittänyt yhtään mitään näistä. Aloitin seuraamisella ja tämä hyvää. Luoksetulossa seisominen erinomainen ja siitä suora luoksetulo, hyvin. Idarissa palkkasin seuraamisesta ja kulmien kontaktista. Lopuksi otin vielä kaikki asennot, ok. Ruutu kisamaisesta, erinomainen. Ohjattu samoin erinomainen. Tunarissa oli nameja, ok. Kakeissa hieman ennakoi ja teki Piian käsimerkeistä :) Uudelleen ja nyt malttoi odottaa. Lopuksi paikalla istuminen häiriöissä, erittäin hyvin!!

Troyan kanssa otan nyt lyhyempiä treenisessioita ja otan useamman liikkeen työn alle niin emme kyllästy tokotteluun :) Kyllä se tästä jälleen, on hyvä aina välillä pysyähty miettimään treenausta, jotta se pysyy mahdollisemman järkevänä.