Toisella treenikerralla esittelin Tinille mitä Troya osaa. Ja aika paljonhan se penneli jo osaa, vaikka ikää on 5 kuukautta. Tottiksessa otettiin lelupalkalla ruutua ja kosketuskepillä eteenmenoa sekä luoksetuloa ja noutoa. Ruudussa ja eteenmenossa mun tulee helpottaa harjoitusta hieman, jotta koira alkaisi ihan heti tarjoamaan toimintoa, eikä vaadi multa askelapuja ruutua/keppiä kohden. Luoksetulo oli ok. Ja nouto hieno. Namilla otettiin seuraamista, eteentuloa, kakeja, maahan menoa ja paikallaoloja. Seuraamisessa perusasento on toisinaan hieman liian edessä. Tätä täytyy korjata! Sitten huomattiin, että penne osaa tehdä kakeja ja maahan menoa vain ihan mun lähellä, joten täytyy ruveta ottamaan niitä niin, että Troya ei pääse ihan mun luokse (esim. aidan takana). Tavoitteena, että osaa tarjota niitä muuallakin kuin kiinni mussa. Sitten Tini patisti mua laittamaan asioita käskyn alle, kun penne nyt vain tarjoilee eri asioita ja niillä ei vielä varsinaisesti ole käskysanoja. Alan nyt laittamaan hyvin hanskassa oleville tempuille käskysanat. Näin päästää vähän etenemään.

Sitten tein lyhyen jäljen ja pohdittiin yhdessä mitä ryysimiselle pitäisi tehdä. Tätä täytyy nyt miettiä oikein kunnolla. Jatkan edelleen samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Nytkään ei ollut namilootaa lopussa, vain kimpale jauhelihaa. Jauheliha on niin suurta herkkua, että se syödään hyvin askeleilta pois :)

Jäljen jälkeen mentiin pikaisiin hakutreeneihin, joissa Troya otti kaksi maalimiestä ja molemmista haettiin hajumielikuva yksi kerrallaan. Ja normaali lähetys. Väsymyksestä huolimatta meni ihan kivasti ja Tini näki mitä Troya osaa :) Tini huomasi myös, että penne pyrkii aktiivisesti purkille ilman luopumista. Tästä täytyy pitää luento maalimiehille...

Oli kiva nähdä myös Tinin koirulien osaamiset pitkästä aikaa ja oli mukava treenatakin yhdessä!