Aamu aloitettiin agilitykisoja hyödyntäen. Eli kävin treenaamassa seuraamista, jääviä ja paikalla oloa maneesissa. Ainakin oli kiitettävästi häiriötä. Penne ei kuitenkaan välitä tuon taivaallista muista, kun tehdään hommia. Hyvät treenit!

Sitten esineruutuilemaan Niihamaan. Alue oli 50m x 50 m. Susanna vei Troipelle totuttuun tapaan kolme esinettä ja me seurattiin sivureunaa pitkin. Kaksi ensimmäisestä esinettä nousi hienosti. Viimeistä joutui hakemaan todella kauan. Tuli varmaan 8 "tyhjää" eli penne palasi mun luokse ilman esinettä. Kehuin tästä kovasti ja lähetin uudestaan etsimään. Ei litistynyt lainkaan ja todellakin etsi koko ajan. Ei juuri jäljestänyt ja pysyi hyvin minun edessä, vaikka koko ruutu oli tallottu. Esine oli montussa ja osoittautui hyvin vaikeaksi. Mutta lopulta penne löysi sen! Taitava ja sinnikäs eläin. Todella kiva huomata, että jaksaa etsiä vaikka ei ihan heti löydäkään. Ja sinnikkyyttä hyvä hakukoira todellakin tarvitsee. Sitten otettiin vielä toiselle sivulle kolme esinettä, näki vain takimmaisen laiton. Hyvin haki perimmäisen ja en ottanut enempää. Nyt vaikeutan tai tavallaan vahvistan enemmän taakse menemistä, eli näkee vain viimeisen jätön ja silti välillä jätetään kaksi esinettä. Haluan, että ajattelee enemmän suoraan syvälle menoa ja jos on nenä auki nappaa kyllä matkalla olevat esineet, jos tuuli on suosiollinen. Mutta esineruutu edistyy kivasti, nyt täytyy vain malttaa ottaa vähemmän esineitä! Luovutusta täytyy tehdä nopeammaksi.

Lopuksi vielä ilmaisutreenit. Otin kolme maalimiestä, Troya näki äijän menon, sillä tämä ei ole etsintää vaan pelkkää ilmaisun harjoittelua, asia kerrallaan. Ensimmäinen oli valkoisen lakanan alla kuusen alla (50 m), hyvä ilmaisu. Toinen oli pahvilaatikossa (30 m), kiersi hyvin piilon ja otti rullan, jäi hetkeksi miettimään ja tuli sitten minun luokse rulla suussa. Kolmas oli laatikon takana lakanan alla, Troya näki, että mm meni laatikkoon, käänsin pennen pois ja mm siirtyi taakse. Troya meni suoraan maalimiehelle ja ei välittänyt piilosta mitään :) Ilmaisut sujuu nyt hyvin, tosin saisi olla hieman nopeampi sivulle tulossa, muuten on kyllä eri vaiheissa nopea. Täytyy ehkä kehua kuitenkin sivulle tulosta hieman, jos tämä auttaisi.

Illalla maneesiin tokoilemaan. Troyan kanssa täytyy nyt palata hieman taaksepäin ja oikein huolella miettiä mitä asioita oikein treenaan. Nyt tulee treenattua liian monia asioita samanaikaisesti. Ja täytyy oikeasti olla penneen tyytyväinen, sillä penne on todella hieno ja taitava ikäisekseen. Tämän vain niin helposti unohtaa. Eli mietintää, mietintää!

Robban oli mahtava! Otin kaikki liikkeet paikalla oloja lukuunottamatta. Oli vauhtia, tarkkuutta ja kaikki meni ihan putkeen. Vaikka hieman jännittikin kun maneesilla oli ihmisiä treenejä katsomassa :) Robban on nyt iskussa! Kunhan tämän osaisi pitää yllä!