Lauantai ja sunnuntai vietettiin Hauholla hakua kouluttamassa. Hakuryhmässä oli mukavia ihmisiä ja hyviä koiria eli viikonloppu oli tosi mukava. Oli kiva nähdä tuttuja ja tutustua uusiin bordercollieharrastajiin. Kiitokset kaikille ryhmäläisille mukavasta treeniseurasta!

Koirista mukana oli vain Troya, joka käyttäytyi leirillä tosi hienosti. Nukkui omassa häkissään tyytyväisesti yöt, vaikka samassa huoneessa asusti meidän lisäksi 3 koiraa ja kaksi ihmistä. Autossa penne myöskin oli mallikkaasti, istui tai makasi rauhallisesti monen monituista tuntia...

Lauantaina otimme kaksi kierrosta hakuilua. Ensimmäisellä kerralla Troya otti 4 valmista maalimiestä, meni melko hyvin. Pikkuisen on Troyalla halua kääntyä eteenpäin etsimään hajutunneleita ja jälkiä. Iltapäivällä otettiin samassa uudelleen ja meni ihan kivasti. Näiden kahden treenin aikana pennelle tuli muutama vahinkotyhjä. Kehuin näistä kovasti ja ihan hyvin matka jatkui näidenkin jälkeen. Troya viihtyi erinomaisesti vieraiden maalimiesten luona. Troyasta kyllä huomasi, että pikkaisen on poika väsynyt yön jäljiltä, eli vauhti ei ollut ihan totutunlaista.

Missähän se maalihenkilö luuraa??

668448.jpg

Löytyihän se lopulta!

668449.jpg

Meillä oli hovivalokuvaaja leirillä lauantain kun Outi Heikkilä-Toni otti kuvia treeneistä. Kiitokset Outi Heikkilä-Tonille näistä otoksista.

Perusasento:

668408.jpg

Seuraaminen:

668461.jpg

668409.jpg

Luoksetulo ilmeellä...

668413.jpg

Nouto:

668414.jpg

Noudon luovutus:

668416.jpg

Sunnuntaina hakuiltiin myös kaksi kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella Troya otti etukulmat valmiina, nämä meni hyvin. Sitten kolmoselle valmiina, kääntyi tallausjäljille, kutsuin pois => lähetys uudelleen, sama juttu. Sarilla alkoi kiristää päässä ja päädyin käyttämään näyttäytyviä maalimiehiä. Jotta Troya unohtaa jälkien ja hajutunneleiden etsimisen. Ja pomppujen avulla saan Troyan pään katsomaan jo keskilinjalla haluttuun suuntaan, eikä niin, että se hakee kontaktia minuun. Eli kolmonen ja nelonen näyttäytyvillä maalimiehillä. Kun koira katsoo maalimiehen suuntaan, maalimies näyttäytyy ja minä sanon samalla missä. Sitten otan pari askelta ja läheteän pennen etsimään. Nämä toimi hyvin. Troya ei kuumennut yhtään, mutta eteni määrätietoisesti maalimiehelle, joka oli kuitenkin hyvin piiloutunut naamiointiverkon alle. Toisella kiekalla otin neljä näyttäytyvää ja nyt huomasti jo hyvin, että Troyalla oli ajatusta maalimiehelle suoraan menemiselle, sillä katsoi jo sivulinjalle eikä töllöttänyt mua. Nyt otan tällaisen pomppukuurin jäljestämisen unohtamiseksi ja suoraan menemisen vahvistamiseksi.

Meidän hakuryhmässä oli tosi hyviä ja kivoja koiria. Zorron ja Kiian pennuista oli kolme paikalla. Oli todella mukava nähdä niiden työskentelyä ja olihan niissä Zorromaisia piirteitä. Kaikille on tosi hyvä moottori tekemiseen! Sunnuntai-iltana kotiin palattua kasvattajat kävivät katsomassa Troyaa meillä ja näytimme tottistelua, joka menee kuulemma kivasti :) Tästä on kiva jatkaa.