Kyllä tuo koiran esittäminen kehässäkin on taitolaji. Eli tuhannet kiitokset jälleen kerran meidän hovihandlerille eli Outi Heikkilä-Tonille. Outi esitti Troyan messarin näyttelyssä ja Troya näytti komealta ja esiintyi todella hyvin. Eli sininen nauha saatiin kotiinviemiseksi ja tässä arvostelu: "nice size & shape, good head & neck, correct top line, good front & feet, would like better hind angulation and better on the move behind" tuomarina oli Ben Reynolds-Frost Iso-Britannia. Muutenkin Troya oli todella rentona näyttelypaikalla, vaikka väkeä ja koiria oli todella paljon. Troya makoili kehän laidalla. Ja Outinkin kanssa Troya oli ihan rentona, vaikka ei tiennyt missä mä olin. Ihana koira, sillä on hermot kohdallaan. Otin vähän seuraamista myöskin ja hienosti kontakti säilyi vaikka häiriötä oli paljon. Troyan kasvattajat olivat kanssa katsomassa näytelmäuran aloitusta, tosin taitaa aika lyhyeksi tämä ura jäädä, mutta kuitenkin :) On se jännä huomata, kuinka koirat tuntevat henkilöt jotka ovat hoitaneet niitä ihan pienenä. Troyakin on ihan onnesta soikea kun se tapaa Riittaa ja Pekkaa. Kotimatkalla ei kyllä näkynyt korvia takaosasta, vaan uni maistui makoistasti.

Illalla oli vuorossa maneesitokottelua ja oli kyllä tosi antoisat ja mukavat treenit Piian kanssa. Robban aloitti. Seuraaminen oli ihan hyvää, tosin en taaskaan tehnyt tarvittavaa virittelyä ja Robban vähän painoi alussa. Idarissa palkkasin istumisesta, tosi hyvin. Luoksetulon otin kisamaisesti ja se oli super. Pysähdykset tosi nopeat ja luoksetulon vauhti hyvä. Ruutu kisamaisesti, hyvin. Tosin törmää seuraamiseen tullessa, tämä täytyy kouluttaa pois. Ohjattu hyvä. Tunari erinomainen, haisteli ja haisteli ja lopulta tuli viimeisen kapulan kohdalle, joka oli oma. Malttoi tosi hyvin työskennellä, sillä kävi muut kapulat kaksi kertaa läpi ennen omalle tuloa. Kakeissa istumaan nousu, ok. Robban oli niin iloinen ja taitava!!

Troya kävi kaksi kertaa tokottelemassa. Ensimmäisellä kerralla aloitin ruudulla, joka ok. Laitoin lätkän lähelle etureunaa, koira menee hienosti keskelle. Tämä tuntuu toimivan, jatkan näin. Troya juoksisi ruutuun varmaan n kertaa, eikä hiipuisi ollenkaan :) hölmö eläin. Ohjattu kokeiltiin lätkillä. Ihan hyvin. Nyt laitetaan lätkät lähemmäksi, niin lähtee enemmän sivuille ennen taakse kääntymistä. Luoksetulo eteen asti. Hieman liian aikaisin hidastaa. Noudossa sama juttu. Tätä pohdimme aikas kauan Piian kanssa. Opetan nyt Troipen menemään mun haarojen välistä (vihjeenä jalat avoimena) ja tästä tulee palkka. Eli kun tulee hyvin, naksautus => jalat auki => koira haarojen välistä => palkka taakse. Näin liike jatkuisi minun taakse ja hidastusta ei tarvitsisi tehdä. Jos jalat eivät aukea niin silloin Troya tietää, että jäädään eteen. Tämän luulisi toimivan, kunhan vain rauhassa opetan asian vaihe kerrallaan.

Toisella kerralla aloitin seuraamisella ja namipalkkauksella. Oli tosi hyvää nyt! Ja jos alkaa ihan vähänkin edistämään, niin otan liikkeen seis. Nyt tuntuu, että tämä alkaa sujua. Kiitos WimmaMinnalle vinkistä eli namit peliin ja viettiä alas. Vaikka itsestäni ilme on parempi lelulla kuin namilla, niin itse seuraaminen on parempaa hieman matalammassa vietissä. Istumista otettiin kanssa, tämä ei tunnu etenevän. Mietittiin tätä ja kokeillaa, että samalla kun sanon istu, niin pysähdyn. Kokeiltiin, nopeutta tuli heti lisää eli täytyy vain vähän auttaa Troyaa, niin kyllä se siitä sitten. Ihan kivat treenit Troyallakin.