Torstaina avattiin vuoden 2007 paimennuskausi. Robban ja Troya pääsi pyörittelemään Tiinan lampaita Hämeenkyrössä. Robban oli ihan onnensa kukkuloilla, ja hienostihan Robban lampaita kuljetteli. Ensin tutustuttiin perjantain paimennuskurssin lampaisiin. Kokeilin Robbanilla niitä asioita, joita näytän Ropsulla kurssilaisille. Hyvin Robban niistä suoriutui. Robbanin jälkeen areenalle astui Troya :) Aluksi piti sanoa yksi pöh, kun lampaat olivat häkissä. Troya ei juuri kiinnostunut lampaista kun ne vain seisoa möllöttivät häkin keskellä. Troya enemmänkin keskittyi lampaiden jätösten syömiseen. No, otettiin lampaat ulos häkistä Troyan kanssa. Troya uskaltautui mun kanssa hyvin häkkiin ja minä hätistin lampaat ulos. Troya oli liinassa ja kun lampaat alkoivat liikkua niin johan Troyakin alkoi kiinnostua lampaista. Ensin vähän juostiin lampaiden perässä "jahdaten". Sitten kuitenkin alkoi jo järkikin näkyä ja Troya alkoi kiertää lampaita ympäri. Silloin kun lampaat pysyi hyvin Troyan hallinnassa oli kaikki ok. Troya vain kiersi niiden ympäri ja ihan mukavan etäisyyden päässä. Mutta jos lampaat karkasivat Troyalta ja tilanteesta tuli hieman hektinen niin kyllä se veren perintö sieltä näkyy eli ihan mielellään ottaa lammasta kylkikarvoista kiinni :( Tähän tulee kyllä puuttua, sillä lampaita ei kyllä saa syyttömästi purra. Mutta rohkea Troya on. Se uskalsi mennä lampaiden ja aidan väliin! Aikas uskomatonta, Robbania ahdistaa vieläkin nämä läheisyystilanteet lampaiden kanssa. Troya ei piitannut mitään. Harjoittelimme vielä luoksetuloa lampailta ja aika kivasti Troya mua uskoikin, ainakin vielä...

593508.jpg  

Minä ja Troya sekä lampaat.

593509.jpg

Hienosti kiertää lampaiden ympäri mutta vain myötäpäivään.

Sitten Troya jäähylle ja Robban pääsi kokeilemaan paimentelutaitojaan karitsoille. Ensin piti hakea karitsat luonnonlaitumelta kunnon laitumelle. Tosi hienosti ja rauhallisesti kuljetimme Robbanin kanssa lampaat laitumelle. Sitten otettiin hieman hakukaaria, poispäinkuljetusta ja hiljaan etenemistä. Muuten hyvin, mutta flankkaukset jää vähän vajaiksi. En tiedä johtuiko siitä, että karitsat liikkuivat helposti. Täytyy yrittää nyt parantaa flankkauksia. No, Troya tällä välillä murtautui ulos auton farmariosasta ja istui repsikan paikalla onnellisesti katsoen meidän paimennusta. Kyllä se ihmeen pienestä raosta pääsee tunkemaan itsensä takapenkille. Nyt täytyy kyllä varmistaa ettei tämä toistu :) Paimentelun jälkeen mentiin uimaan, tai siis koirat menivät. Robban jo vanhasta muistista paineli tietä pitkin kohti järveä, vaikka en ollut mitään puhunutkaan, kyllä ne muistaa :) Troyakin uskaltautui kunnolla uimaan, kun haki keppiä järvestä. Hieman piti etutassuilla kauhoa, mutta eiköhän harjoitus tee mestarin.

593511.jpg 

Ihana keppi saaliina.

593513.jpg

Pientä kauhomista havaittavissa...

593515.jpg

Robban ja Troya sekä kepit!

Tästä suuntasimme Eteläpuistoon katsomaan agilitykisoja, joissa kilpaili paljon tuttuja. Varsinaisesti mentiin tapaamaan Janitaa, joka oli lupautunut virittämään Troyan korvat :) Oli oikein mukava nähdä tuttuja ja Troya otti hieman seuraamista ja perusasentoa kontaktilla. Eipä penneä häiriöt haitanneet. Muutenkin Troya oli varsin hienosti kisayleisönä. Ei kiihtynyt suorittavista koirista ja kykeni ihan nukkumaankin kentän laidalla, tai ei nyt ehkä nukkumaan, mutta makoilemaan kuitenkin. Janita keräsi ympärilleen joukon pentuja ja isoja koiria ja menimme istumaan nurmikolle koirien puuhatessa keskenään. Hyvä sosiaalistamiskokemus, vaikkakin kaikki koirat oli yllättäen bordercollieita.

Tässä kuva Troyasta ja setäCosmosta: 

593518.jpg

Ja tämä kuva oli ennen korvien viritystä.

Tämän sosiaalistapahtuman jälkeen treffattiin Kati ja velipoika Into. Kovin erilaisen näköisiä ja kokoisia velipojat ovat. Tässä kuva veljeksistä:

593519.jpg

Ja tämä kuva siis korvaviritysten jälkeen :)

Sitten kotiin hieman huilimaan ja kahdeksalta tottistelemaan ja jäljestämään Susannan kanssa. Robban otti kahdessa osassa tokottelua. Ensin paikalla istuminen, joka tosi hyvä. Sitten Iineksen kanssa paikalla makuu, jossa minun hurmuribc päätti alkaa flirttailemaan Iineksen kanssa. Korvat heilui ja käännettiin pyllyn asentoa. Huomautin Robbania tästä hieman ja loppupaikalla olo ihan korrektia. Kentällä oli joku superhaju, jota Robban haisteli ennen paikalla makuuta ja herra varmastikin päätteli, että sulotuokujen omaaja makaa nyt hänen vieressä :) Ihan hyvä, kun pääsin huomauttamaan asiasta. Tämän jälkeen seuraamista pätkä, jossa kontaksti on tosi hyvää. Sitten idari, jossa tarkoituksena vahvistaa pään asentoa, mutta ei se oikein onnistunut ja teki vielä istumisessa kaksi kertaa virheasennon jääden seisomaan. No, lopulta sain idarin toimimaan. Siis ei ole sellaista kuin varma liike... Ruudussa meni sivusta sisään, mutta olin itse laittanut merkin huonoon paikkaan. Korjasin merkin ja sitten ruutu sujuikin ihan mallikkaasti. Luoksetulossa erinomainen seisominen, siitä palkka ja treenattiin makuusta sivulle tuloa. Ja Ropsu tauolle.

Iines tokotteli välissä ja sitten tuli Troyan vuoro. Troya otti ruutua, eteenmenoa sekä noutoa ja yhden luoksetulon. Sen vauhti ja vietti vain kasvaa. Oikein pelottaa millainen siitä oikein tulee. Nyt täytyy vakavasti miettiä kuinka paljon sitä voi palkita ja miten. Näissä vauhtiliikkeissä olen palkannut leluilla, mutta en tiedä olisiko järkevämpi vaihtaa nameihin näissäkin. Ehkä pidän lelupalkkauksen, mutta palkitsen melko hillitysti. Ruutu meni hyvin lätkällä ja ilman. Eteenmeno ihan kohtalaisesi. Nouto on hyvä, tosin luovutusasento saisi olla hieman lähempänä. Nyt täytyy ottaa noutoon sivulla odottaminenkin. Luoksetulo ihan ok.  

Robban otti toisessa sessiossa ohjatun noudon, joka nyt tosi hyvä! Sitten tunari, joka myös hyvä. Ja lopuksi kaket, jotka myös onnistui. Hienoa Robban!

Tämän jälkeen vaihdettiin paikkaa ja tehtiin jäljet Troyalle ja Taistolle. Pohja oli aika vaikea ja sen huomasi :) Vaikealla alustalla kiire vain lisääntyy ja kun alusta on helpompi niin vauhtikin hidastuu. Onneksi kohta on Outin maasto-opastus, niin saa vähän vinkkejä siitä kuinka tästä nyt edetään.

Kyllä oli Robban ja Troya väsyneitä illalla/yöllä kun kotiuduttiin. Zorro oli hieman myrtsinä kun en ottanut sitä lainkaan mukaan, mutta Zorro oli Mikan puutarha-apulaisena koko päivän ja tietenkin frisbeepalkalla.

Ja muuten keskiviikkoinen Mamma Mia-musikaali oli tosi hyvä!