Olipas antoisaa ja mukavaa.

Alkukesästähän meillä oli peltojälkikurssin aloituspeltokerta ja kesä treenailtiin ohjeiden mukaan. Tosin muutama konsultointipuhelu täytyi Outille kesän aikana soittaa :) Nyt Troyalla oli teemana kulmaopetuksen aloittaminen. Troyalle tein noin 200 askeleen jäljen, jolla oli vaihtelevasti tyhjiä ja lopussa oli ihan tyhjää eli olin hypännyt viimeiseltä askeleelta kauas sivuun. Troya jäljesti hyvin ja Outi kehui Troyan työskentelyä. Tosin minun pitäisi muistaa, että Troya on vielä aikas pieni tai ainakin nuori penne... Eli ei saa tappaa intoa työskentelyyn, vielä ei ollut tästä merkkiä, mutta hyvä se on pitää mielessä! Eli tavoitteena koira, joka haluaa innokkaasti jäljestää vielä "vanhanakin". Outin "vanhus" Nero esitti vietikästä ja iloista jäljestystä illan lopuksi.

Jäljen lopussa oli tämä jännittävä uusi asia. Minun piti muistaa EHDOTTOMASTI missä on viimeinen askel, jotta emme itse kävele tämän askeleen päälle ja yli. Valitsin hyvin selvän yksinäisen harakankellon... No, kun jälki läheni loppua, niin selviä harakankelloja olikin monta muutakin, tuskanhiki jo nousi mutta onneksi löysin oikean harakankellon :)  Troya ylitti viimeisen askeleen onnellisesti. Annoin pennen edetä kahden koiranmitan verran ja pysähdyin itse ennen viimeistä askelta. Troya pysähtyi kun ei päässyt etenemään, kääntyi meitä kohti ja palasi viimeiselle askeleelle, johon oli laitettu ylityksen jälkeen kourallinen jauhelihaa. Sitten kehut pennelle ja koira autoon.

Näitä hämylopetuksia tehdään siihen asti, kun koira tavallaan pysähtyy heti askeleen jälkeen ja niiaa taaksepäin askeleelle eli ohjaaja ei ennätä laittaa ruokaa askeleelle ennen koiran reagointia. Tämän jälkeen opetetaan 90- asteen kulmat.  Troyalle opetetaan syksyllä 90-asteen kulmat ja sitten jätetään jälki talvilomalle. Ja keväällä aloitetaan suurella innolla jälleen. Nytkin tuli intoa tosi paljon lisää, kun pääsee opettamaan vihdoinkin jotain uutta jälleen. Oli tosi kiva huomata, että Troya on edennyt kivasti kesän aikana. Onneksi meillä on ollut hyvä opastaja :) Kiitokset vielä Outille!