Huh, onpas kiireinen sunnuntai. Aamuvarhaisella lähdin ajelemaan kohti Hiidenhelmeä, sillä pidin siellä lyhyen hakuesittelyn seropeille. Oli kiva nähdä miten koirat ja ohjaajat tykkäsivät vähän kokeilla hakuutuksen alkeita. Hiidenhelmestä suoraan Tampereen KV-näyttelyyn esittämään äidin Iitaa. Iita oli todella reipas, mutta hieman maskuliininen tämän tuomarin makuun:) Tässä arvostelu på svenska: En tik på den större sidan. Ngt grov i sin skalle. Kunde önska bättre plaserad step, ger ett maskulint intryck. Välformat kropp. Kunde önska mer flyt i rörelse, Härlig temperament som säkert många har stor glädje av. Eli ihan kiva ja totuuden mukainen arvostelu. Ensi kerralla täytyy liikuttaa Iitaa vähän nopeammassa vauhdissa, jotta liikkeet tulee paremmin esiin.

Näyttelystä kotna kääntymässä ja uudet koirat kehiin. Eli Zorro ja Troya pääsivät hakuuttamaan. Troya oli todella hieno tänään. Ei juuri tuullut ja aluksi syötiin nameja. Sitten maalimies kähti menemään piiloon ja Troya sai nähdä ihan pikku matkan menoa. Sitten lähdettiin tuulen hakuun. Kyllä on pikkupojalla tarkka nenä. Nytkin reagoi heti hajuun, mutta tarkentaminen olikin tosi hankalaa, kun maalimies oli kuusen alla naamiontiverkon alla. Tarkensi ja tarkensi ja välillä piti käydä Jennyä keskilinjalla moikkaamassa. Kutsuin takasi ja jälleen reagoi heti kun sai hajun ja lähti uudelleen tarkentamaan. Jenny vei taas voiton ja vielä kerran uudelleen... No, nyt Troya malttoi olla riittävän sinnikäs ja löysi maalimiehen. Ja voi sitä riemua! Ei ainakaan löytänyt silmillä :) Oli vähän turhan vaativa 13-viikkoselle pennelille. Seuraava onnistui helpommin. Troya lähti keskilinjalta innokkaasti kohti metsää ja sai hyvin hajun ja meni suoraan maalimiehen tykö. Sitten aloitettiin jälleen alueen tallaus ja Troya juoksenteli maalimiesten väliä saaden nameja mahan täydeltä. Lopuksi leikittiin ihanalla patsukalla maalimiehen kanssa. Pennelillä oli kivaa! Zorro otti kaksi äijää ja lukuisan määrän tyhjiä. Hyvin meni, tosin tänään piti korjailla hieman lyhkäisiä pistoja. Ensimmäistä kertaa haku-urallamme Zorro veti multa jalat alta. Eli näyttöliina kietoutui mun jalan ympärille vetäen mut kumoon kun Zorro tapansa mukaan lähti vauhdikkaasti näytölle. Onneksi kummallekkaan ei käynyt kuinkaan. Oli mukavat treenit auringonpaisteessa.

Treenien jälkeen isojen koirien lenkitys, Troyan huiliessa kotona. Tasapuolisuuden vuoksi treenasin Ropsun kanssa käännöksiä kotipihassa ja nyt sujui hyvin. Nyt olisi vielä Troyan pesu eilisen parkkihallikeikan jälkeen, haluan valkoisen pentuni takasin...