Pitkän mietiskelyn jälkeen turvauduin taluttimen apuun. Eli aiheena seuraaminen, huah :( Eli se ei vaan edisty, vaikka aina välillä tuntuu siltä. Nyt on pakko nostaa kissa pöydälle ja tehdä asialle jotain. Eli Troippe edistää hieman ja tätä en halua. Itse en osaa laittaa kriteeriä oikein ja olen myöhässä jne. Eli en ole tässä asiassa riittävän taitava "naksutinkouluttaja". Eli en osaa kertoa palkkaamattomuudella, että paikka jossa Troya usein on ei ole se oikea. Eli Troya ei tiedä, että tekee väärin. Ja kun minua alkaa ahdistamaan väärä paikka, niin se heijastuu Troyaan epätoivotusti.  Joten päätin turvautua pakotteisiin, joita olen Zorron koulutuksessa oppinut hyvinkin käyttämään :). Hyvä asia on se, että pystyn kertomaan pennelle, että missä kohdassa haluan sen olevan (tai oikeastaan paikat missä en sen halua olevan). Tällöin en myös itse ole koko ajan ahdistunut. Siis tässä pieni perustelu tälle harha-askeleelle :)

No, pakote ja pakote. Eli laitoin kettarin ei-kuristavalle Troyan kaulaan ja otin lyhyen koulutusremmin käyttöön. Kun Troippe meni liian eteen liikautin remmiä hieman ja teho oli uskomaton. En oikein tahdo uskoa, että tämä pikku pakote olisi ollut noin tehokas. Eli kun olin tämän pakotteen antanut, niin Troyan paikka oli täydellinen ja paikka pysyi vaikka otin useita askeleita. Tosin Troippe laittoi korvat hieman taakse, mutta häntä oli yhtä iloisesti kippurassa kuin aikaisemminkin. Eli kokeilen nyt tätä jonkin aikaa, jos siinä olisi avain onneen. Täytyy vain seurata, että pakote ei nosta penneä, sillä en halua, että Troippe alkaa yliyrittämään. Mutta nyt näytti hyvältä.

Seuraamisen lisäksi otin istumista, joka sujuu nyt hyvin. Ovat nopeita. Palkkaan taakse, niin koiralla on ajatus taakse ja istuminen saattaa nopeutua tästäkin syystä. Ruutu meni kivasti, nyt oli lätkä lähellä etureunaa ja Troippe pysähtyi hyvin keskelle ruutua. Ohjattua otin vähän, mutta penne oli jo aika väsynyt niin tätä vain ihan muutama toisto. Merkkiä otin myös ja tämä on tosi hyvällä mallilla.

Robban otti seuraamista, paranee koko ajan. Suora luoksetulo, ok. Ruutu tosi hieno, harjoittelin seuraamisen tuloa ilman että törmää jalkaan. Palkkasin namilla ja tämä tuntui auttavan. Ohjattu nouto oli hyvä, palkkasin siinä myös merkille menosta.

Zorro teki muutaman ruudun, seuraamista ja luoksetulon. Iltaruualla penne otti vielä tunarin, oli hieman hektinen, mutta silti toi hyvin oman ja ei maistellut vääriä!

Punnitsin Troyan muuten ja on pennellä massaa 23.4 kiloa näytti vaaka. Ja Troya on ihan solakka urheilukoiran alku :)