Nyt on takana todellinen tehohakuiluviikonloppu. Yhteensä 6 hakukierrosta Troyalla suoritettuna ja kyllä on penne väsynyt. Iltaisin ja aamusin vielä sai pelata muiden koirien kanssa ja kyllä koirat siitä nauttivatkin kovasti. Troya koirakavereina olivat rotwailer Raisu, groendael Tippa sekä briardit Taisto ja Iines. Sakemanni Rhonda hakuili myös lauantaina ja malinois Tuuma perjantaina. Leiripaikkana oli Teiskon kaanaassa oleva TPKH:n Koskela. Koskelassa oli ihana piha ja grillikatos sekä sauna, josta sai ihanan tuliset löylyt ja talviturkkikin tuli hyisessä joen vedessä kastettua. Maastot olivat myös erinomaiset. Oli sammalikkoa ja jäkälikköä ja runsaasti korkeuseroja radalla. Tosi hyvä kokemus kaikille koirille!

Perjantaina otettiin kolmen koiran voimin kaksi kierrosta hakua. Troya otti oikeaan etukulmaan hajumielikuvan, lähetyksen jälkeen meni suoraan mutta lopulta kaartoi "hajumielikuvahajuvanaan". Ei hyvä juttu. Toisen etukulman otin suoraan, meni hyvin. Kolmoselle hain jälleen hajumielikuvan ja taas Troya meni hajuvanaan. Mietin asiaa illalla ja ehkä tämä johtui tyynestä säästä ja kosteasta sammalalustasta. Tällöin "helpoin" keino oli mennä hajuvanaan. Ja olen aina ottanut hajumielikuvien haut etukautta ja tämä teitenkin ruokkii eteenpäin kääntymistä. Illan ja aamun pähkäilyjen jälkeen sekä Päivin hakukonsultaation jälkeen päätin ottaa enemmän suoraan lähetyksiä ja käyn hakemassa hajumielikuvat takakautta, jotta ei löydä hajuvanaa eteenpäin kääntymisellä.

617850.jpg

Troya sekä maalihenkilö Jenny.

Lauantain ekalla hakukierroksella otin etukulmat valmiina. Toisessa etukulmassa oli risupiilo ja toiseen etukulmaan (n.30 metriä) laitettiin maalimies piiloon. Nämä meni tosi kivasti. Eli eteni suoraan ja ei epäröinyt piiloja lainkaan. Sitten lähetin vielä ylärinteeseen Troyan suoraan. Lähti tosi hyvin kohti maalimiestä, mutta oli kääntynyt ennen maalimiestä eteenpäin ja näin tuli Troyalle tyhjä. Tyhjä oli melkoisen laaja, eli ole pennellä irtoamisongelmia. Tästä tietenkin kehuin penneä kovasti. Sitten lähetys uudestaan, ei löytynyt vieläkään, liikuin vähän piiloa kohden lähettäen Troyan ja nyt pennen löysi maalimiehen. Toisella kierroksella otin samat piilot valmiina, tosin toiseen etukulmaan jätin piilon tyhjäksi ja maalimies oli 50 metrissä eli pennen piti ohittaa tyhjä piilo. Troya meni tietenkin katsomaan löytyisikö piilosta jälleen äijä, ei löytynyt ja penne jatkoi matkaa kohti takalinjaa löytäen maalimiehen. Todella hienosti penne ratkaisi tämän "ongelman". Mutta tässä todellakin huomaa, että tyhjiä piiloja kannattaa käyttää treeneissä ihan yhtä paljon tai jopa enemmänkin kuin piiloja kera maalimiehen. Eli nämä etukulmat meni kivasti. Ja kolmas lähetys rinteeseen ja tämä meni erinomaisesti. Illalla otettiin vielä Taistolle jälki metsään, jota meidän jälkikoutsi Minna opasti. Troya teki jäljen melko pitkään heinikkoon ja hyvin meni sekin. Minnan mielesti suoristus oli ihan hyvä. No, tätä Troyan jälkivanaa pihassa imuroitiin koko koiralauman voimin lauantaí ja sunnuntai :) Loppuilta menikin sitten grillatessa, saunoessa ja turinoidessa.

Sunnuntaina treenasimme myös kaksi kierrosta. Toinen etukulma laski jyrkästi alas lammen rantaan ja toinen etukulma nousi hieman ylöspäin ja siinä oli koivupöheillöä ja kaatuneita kuusia eli melko haasteellinen baana maalimiehelle. Viimeinen maalimies oli kuivalla avokalliolla. Hain näistä hajumielikuvat takakautta. Kaikki meni hyvin. Troya eteni suoraan ja innokkaasti. Toisella kierroksella saman mutta ilman mielikuvia. Edelleen meni hyvin :) Troyan kanssa on kyllä ilo treenata! Ja muutenkin Troya käyttäytyi esimerkillisesti ensimmäisellä leirillään. Oli rauhallisesti autossa, tuli toimeen kaikkien kanssa ja treenasi täydellä teholla. Mutta yhden pikku paheen Troya teki eli Troya varasti Raisun lihapullat Jennyn laukusta. Hyvin maistui puoli kiloa saarioisten broileripyöryköitä :)

Tässä kuvia viikonlopun leireilystä:

617840.jpg

Iines, Taisto, Tippa ja Troya.

617842.jpg

Raisu ja Troya.

617844.jpg

Briardit sekä rentukat.

617861.jpg

Kaverukset.

617859.jpg

Etsi kuvasta 4 koiraa :)

Kiitokset kaikille treenikavereille mukavasta seurasta ja Jennylle vielä superkiitokset kipakoista löylyistä :)