Tänään Troya harjoitteli aamulla jääviä ja kehitystä on nähtävissä. Tosin voisin helpottaa asiaa ja ottaa yhdessä treenissä vain yhtä asentoa, mutta kun sitä ei millään malta :) Illalla reenattiin keittiötokona luoksetulon edessä istumista, oikeaa etäisyyttä ja katsekontaktia. Troya ei mieluusti tule ihan minuun kiinni, mikä on tietysti plussaa, mutta välillä jää hieman kauas. Paikka kuitenkin parani treenin ansioista ja katsekontakti myöskin.

Illalla oli vielä hakutreenit kallioisessa maastossa ja tässä samanlainen treeni kuin eilenkin eli 4 maalimiestä, jotka näyttäytyivät peräkkäin (4-3-2-1). Ja sitten lähetys. Troya meni hienosti jokaiselle, hyvin päämäärätietoisesti eteni ja melko suoraankin. Huomenna taidan kokeilla pelkkiä valmiita, niin näen onko pomppukuurista ollut jo hyötyä.

Zorro kävi tänään eläinlääkärissä. Zorro on ontunut vasenta takajalkaa noin vuoden verran aina rankkojen hakutreenien jälkeen. Vaiva alkoi yksien agilitytreenien jälkeen noin vuosi sitten. Asiaa tutkittiin silloin ja Zorron selkä sekä lonkat kuvattiin. Kaikki oli ok. Vaivaa ei siis löydetty. Tänä kesänä jalka on jälleen vaivannut rankkojen hakutreenien jälkeen ja ajattelin tutkituttaa Zorron uudelleen. Nyt huomattiin, että vasemman takajalan reisilihas on ohuempi kuin oikean jalan. Ja taivuttelussa huomattiin, että Zorro aristaa ulommaista varvasta. Muuten Zorro oli tosi hyvässä kunnossa. Kaikki liikeradat ok, mutta vasemman etujalan kyynärpäästä kuului naksunaa (ei kuitenkaan aristanut tätä). Päätettiin kuvata vasen takajalka ja Zorro kun on eläinlääkärin ihannepotilas, se kyettiin kuvata ihan hereillä.  Zorro istui kuin patsas kuvauksen ajan, on se hieno koira. Kuvassa näkyi nivelrikkoa ulommaisessa varpaassa. Nivelrikko on alkanut muodostua jonkun trauman aiheuttamana. Ja Zorro on oireillut kyseistä varvasta noin 4 vuotta sitten, jolloin se oli kipeytynyt lapsivedosta. Mahdollisesti trauma on tapahtunut silloin jo. Nyt Zorron kanssa tulee välttää epätasaisella alustalla treenaamista ja rankat hakutreenit täytyy myös unohtaa :( Harmi, sillä Zorro niin nauttii hakuilusta ja sen työskentelyä on ilo katsoa. Nyt täytyy ottaa hakua harvemmin ja lyhyemmän radan, jotta varvas ei kipeydy. Mutta onneksi vaivan syy selvisi ja Zorro on siis nyt virallisesti eläkkeellä. Siitä mukava vaiva, kun se ei haittaa normaalielämää. Ja onhan Zorrolla ikää jo melkein 10 vuotta.