Olipas mukavat ja antoisat maneesitokottelut. Meillä oli ruhtinaallisesti kaksi tuntia aikaa treenata kuivassa ja valoisassa maneesissa.

Aloitimme aikuisilla koirilla. Otettiin paikalla istuminen 2 minuuttia. Tämä meni tosi hyvin. Sitten paikallamakuuta laskuilla ja nostoilla. Robban nousi istumaan kun olin käskenyt maahan ? Omituista. Muuten ok. Seuraaminen otettiin kisamaisesti. Alussa painoi, eli täytyisi nyt muistaa että ennen seuraamista täytyy seurauttaa ja palkata namilla. Ensimmäisen käännöksen jälkeen paransi kyllä ja seuraaminen oli hyvää. Sitten keskivaiheilla maneesiin tuli koirakko treenaamaan ja tämä oli hurjan suuri häiriö Ropsulle. Jouduin vähän muistuttamaan, että nyt seurataan. Idarissa otti tosi paljon häiriötä toisesta koirakosta ja istumisessa jäi seisomaan. Lopulta onnistui. No, hyvä harjoitus kuitenkin kun saatiin onnistumaan. Ja häiriöt ovatkin Robbanille aina vähän hankalia eli näitä harjoituksia tarvitaan. Luoksetulossa otin ensin  seisomisen, joka oli todella huippu!! Sitten seisomisesta luoksetuloa ja maahanmeno, tätä Rupsu ennakoi, mutta itse maahanmeno oli melko hyvä. Ruutuun meni sivusta sisään, vaikka siellä oli lätkä, otin uudelleen ja nyt meni keskeltä sisään. Ohjattu oli todella hyvä. Tunari otettiin kisamaisesti ja tämä oli täydellinen. Kakeissa pysyi tosi hyvin paikallaan, mutta ensimmäiseen seisomiseen meni aika kauan aikaa, mutta nousi kuitenkin yhdellä käskyllä. Lopuksi ruutu kisamaisesti ilman lätkää. Oli tosi hyvä, tosin törmäsi hieman mun jalkaan seuraamiseen tulossa. Ropsun treenit meni siis superkivasti ja Robbanilla oli tosi kivaa!!

Troya otti kahdessa osassa. Aloitimme luoksetulolla, jossa oli tokokäskytys. Aluksi nyökki mun oletkovalmisnyökkäyksen tahtiin :) Palkkasin kun ei nyökytellyt. Ensimmäisessä palkka noin puolessa välissä kovasta vauhdissa, ok. Tokassa otettiin loppuun asti ja tämä oli SUPER! Tuli täysillä ihan eteen asti mutta ei kuitenkaan törmännyt. Luoksetulo samalla tavalla. Luoksetulossa hieman hidasteli ennen loppua, mutta asento oli täydellinen. Eli tässä täytyy naksutella vielä vauhdista eri kohdista. Sitten otettiin luoksetuloa läheltä eli lähiasentoa. Nämä oli hyvät . Sama noudossa, nämä myös ok. Nyt voi ottaa samaa mutta pidemmältä matkalta vinoista suunnista. Lopuksi paikalla makuuta (1 kerta), vein namin kerran ja sitten vapautus mun luokse pallolle (kesto 1 min). Mielentila ok. Sitten paikalla istuminen (15 sek.) ja vapautus isolle pallolle, jonka jätin kohtaan jossa seisoin. Hyvin.

Toisessa sessiossa olin itse vähän väärässä mielentilassa, kun aika rupesi loppumaan ja ahdistuin jos joku tulee vielä meidän jälkeen maneesiin. Eli koskaan ei pitäisi treenata kiireessä. Mutta aloitimme sivulle tulosta eri kulmista. Nämä meni aikas kivasti. Täytyy kohta ruveta ottamaan kestoa sivulla oloon, sillä helposti korjaa jos palkkaa ei heti tule. Eli kyllä se harjoittelu vaan kannattaa :) Seuraamisessa Piia naksutteli. Oli ihan ok. 12 askelta oli pisin matka. Tosin nyt täytyy muistaa aina välissäkin palkata pallolla, jotta oikea asenne säilyy. Nyt palkkasin nakilla ja vain lopuksi pallolla. Jäävissä kokeiltiin eri asentoja sekaisin. Ei toiminut, eli ei osaa vielä riittävän hyvin. Ja seisomiset olivat huonoja, käveli jopa perässä. Johtuen epävarmuudesta. Nyt