On se niin kivaa, kun pääsee treenaamaan näitä metsäjuttuja. Niitä on niin helppo ja kiva opettaa. Ja on hauska seurata kuinka koira keksii itse juttuja. Ei voi muuta sanoa kuin, että on se koiran nenä niiiin ihmeellinen ja taitava.

Aamulla otettiin perinteinen aamutottis ruualla. Nyt on maahanmeno todella in ja pop! Troya tarjoaa sitä runsaasti. Olen yhdistänyt siihen maahan-käskyn ja alkaa tajuamaan sitäkin jo. Eteen- ja sivulletulo tuntuu hyvältä myöskin ja vihdoinkin seuraaminen alkaa sujua. Nyt täytyy ottaa uusia tokoasioita opetukseen. Varmaankin istuminen, seisominen ja tunnistusnouto ovat viikonlopun aiheena.

Töiden jälkeen otin esineruutua, ensin pari tuuli-ilmaisulla, ihan ok. Sitten vietiin esine mielikuvana ja lähetys noin 30 metrin päästä. Tämä sekä myötä- että vastatuuleen. Meni hienosti suoraan esineille, vaikka esine vietiin kiertäen. Taidan jatkaa tällä tavalla nyt jonkin aikaa.

Sitten siirryttiin jälkinurmikolle jäljestämään. Tein noin 20 metriä pitkän jäljen ja ruokaa oli jokaisen askeleen kannassa ja kärjessä. Ei oltu jäljestetty muutamaan viikkoon. Mutta Troya kyllä muisti mikä on homman nimi. Hakeutui hyvin paalulle ja siitä yritettiin aloittaa jäljestys. Troya yritti rynniä eteenpäin, mutta pidin vastaan ja Troya turhautui, alkoi piipata ja jäi makaamaan. Sitten vain odotin noin minuutin ja Troya alkoi itsenäisesti jäljestämään. On kyllä vaikeaa pitää vastaa niin paljon, että Troya malttaa ottaa jokaisen namin. Alun jälkeen homma alkoi sujumaan hyvin. Tosin Troya etenee ryömimällä :) Lopussa oli namipurkki odottamassa ja Troya malttoi ottaa kaikki askeleet ja namit ennen purkkia, vaikka näki se muutaman askeleen päästä. Ja kun oltiin ryömimällä edetty niin esineen ilmaisukin maaten onnistui mallikkaasti :)

Susanna saapui paikalle ja aloitettiin tottistreenit. Paikalla oli muitakin treenailijoita ja Troya kävi morjestamassa kaikkia saaden rapsutuksia palkaksi. Tekee hakukoiralle hyvää. Troya otti seuraamista, ok. Otin eteentuloa Susannan pitäessä Troyaa, meni hyvin. Sitten kokeiltiin noutoa niin, että Susanna vei noutokapulan ja Troya istui mun sivulla odottamassa. Odotti ihan hyvin, mutta piti muhun niin hyvin kontaktia, ettei tiennyt missä kapula oli :) Ja huomasin kans, ettenhän mä ollut opettanut tuo- sanaa sille vielä, eli vapautus noudolle vähän ontui. Nyt taidan yhdistää noutoon käskysanan ja sitten vasta edetään. Luoksetulo kaksi kertaa Susannan pitäessä Troyaa. Susanna sanoi, että Troyalla on tosi nopea reaktionopeus eli heti kun kuulee mun käskyn niin lihakset jännittyy välittömästi:) Zorro teki seuraamista Troyan roikkuen melkein sen kauluksessa ja kiljuen vieressä. Zorro ei välittänyt muuta kuin hieman käänsi Troyan puolista korvaa :) Komensin Troyaa lopettamaan haukkumisen ja roikkumisen, lopetti se ja alkoi puuhastella omiaa kentällä. Sitten vein nopsasti Troyan ja Zorron kotiin ja otin Robbanin tilalle. Susanna treenasi Taiston kanssa, joka oli oikein hyvässä vireessä! Sitten Robban treenasi seuraamista, luoksetuloa, idaria, tunaria, ruutua, kakeja, ohjattua. Kaikki meni hyvin. Nyt Robban tuntuu olevan iskussa kisoja varten, mutta kaikkeahan voi kisoissa silti tapahtua... Susannan Ines treenaili lopuksi vielä tokotemppuja. Mukavat treenit, vaikka taivaalta satoikin vettä.