Tänään tokoteltiin Piian kanssa navetalla. Aikaa oli varattuna 2 tuntia ja kiire silti tuli :)

Troya otti jälleen kahdessa osassa. Ensin aloitin ruudulla, todella hienosti hakeutui ruutuun, vaikka ei ollut lätkää ja matkaa oli 25 metriä. Eli osaa mennä keskeltä sisään :) Mutta ei ihan jää keskustaan, vaan menee välillä sivuun. Sitten otin lätkällä läheltä ja Troipen piti koskea lätkään. Hyvin on hokannut tämän, eli nämä meni kivasti. Sitten hyppyyn. Ensin alohyppyä, joka kokeiltiin ihan kisamaisesti käskytyksellä. Oli täydellinen. Sitten otin metallihyppynoudon ja tämäkin käskytyksellä ja oli mainio. Tosin en ottanut edestä sivulle, kun tätä ei ole vielä harjoiteltu, mutta muuten oli täydellinen! Hyppääminen on Troipelle helppoa ja metallikapula on ihana! Lopuksi paikalla makuu, aika 2 minuuttia ja olin piilossa. Kävin minuutin jälkeen antamassa namin. Oli todella hyvin, jäi aluksi lonkka-asentoon, mutta korjasi tämän pois! Tosi hyvä juttu, nyt täytyy olla vain tarkempi jättöasennon kanssa. Jälleen tosi hyvä mielentila.

Toinen osio aloitettiin ohjatulla, meni hyvin merkille, mutta siitä sinkosi jälleen keskimmäiselle, kun yritin koiran oikeaa puolta. No, tämän jälkeen meni hyvin. Tosin nyt vien merkille ja opetan merkin erikseen ohjatusta kuntoon. Eli merkki tarvitsee kestoa. Muuten hyvä. Sitten seuraamiseen, huah! Tosin tässä taisin nyt löytää korjauskeinon. Eli nyt aloin systemaattisesti keskeyttämään seuraamisen kun vähänkin edistää. Ja heti uudestaan seuraamisen aloitus ja palkka kun on seurannut oikeassa kohdassa jonkin aikaa. Tuntui tehoavan, ja viimeinen pätkä oli juuri sellaista mitä haluan! Näin täytyy nyt jatkaa. Jäävissä sekoili jälleen, kun otettiin aikaa niihin. Eli kun otan aikaa jääviin, niin silloin vain yhtä jäävää kerrallaan. Tulee vähän epävarmaksi jos ottaa jääviä sekaisin ja samalla aikaa. Eli sitten erikseen jääviä sekaisin, mutta tässä ei oteta aikaa. Tunari meni tosi hyvin. Oli jälleen Piian kapulat ja Piia vei kaikki kapulat. Lopuksi paikalla istuminen, olin piilossa. Aika 1 min. Haisteli puolessa välissä maata, muuten hyvä.

Robban tokoili vain 10 minuuttia, kun aika vähän vierähti nopsasti. Aluksi otettiin paikalla istuminen, ok. Sitten ruutu, jossa sekoili ihan urakalla :) Meni sivusta sisään, karkasi seuraamiseen, seuraavassa ruudussa nousi makuulta, meinasi karata merkiltä ruutuun jne. No, lopulta sain ruudun onnistumaan ja Robbanilla oli kivaa koko ajan. Jätin vain palkkaamatta nämä sähellysruudut ja onnistuneesta tuli kunnon palkka. Mutta mikä positiivista, nyt ei enää seuraamiseen tullessa törmää jalkaan! Ruudussa tulee siis harjoitella käskytystä oikein urakalla. Mutta luulenpa, että Rupsu jälleen oppi tästä sähellykseltä aikas tavalla :) Hyppynouto käskytyksellä, hyvin. Tunari loistava. Kakeissa otin vain seisomisen, tämä hyvä. Lopuksi vähän seuraamista, joka hyvää.

Loppulenkillä pohdimme kunkin koirakon treenausta ja ensi viikolla alkaa uudet treenaussysteemit puhaltamaan koskien pennejä! Mielenkiintoista, mutta luulenpa että harjoittelu tehostuu melkoisesti. '

Illalla otin kakeja, kun niitäkin täytyy alkaa treenata (ei ole mun suosikkiliike). Testasin millä saan nousemaan hyvin maasta istumaan ja broilerilihapullat toimivat hyvin. Oma ruoka ei riittävän motivoivaa ja pallo aiheuttaa hidastumista eli hyvä syötävä toimii hyvin. Maahan-istu- vaihdokset olivat nopeat ja hyvät, tosin olen ihan lähellä näin alussa.