Lauantai oli aikas rankka päivä pennelle. Aamulla käytiin pitkällä aamulenkillä ja jätin isot pojat Mikan kanssa kotiin. Mutta penne lähti kohti seikkailua :) Ensin käytiin minun serkulla katsomassa tulevaa kummityttöäni. Kyllä 3 viikkoinen vauva on aikas pieni ja avuton. Troya oli kyllä erittäin hienosti kyläilemässä. Ei välittänyt vaikka kaksivuotias Menna juoksi pitkin huonetta. Troyan kanssa ei todellakaan tarvitse varoa lapsia. Täältä menimme Korsoon treenaamaan hakua Outin kanssa. Troya meni todella hienosti. Otin 5 maalimiestä valmiina. Alueella oli mukavia "aukkoja",  jotka ohjasivat koiran kivasti suoraan eteen. 1, 3 ja 5 maalimiehelle tuli ilmaisu ja 2 ja 4 maalimiehelle suora palkka. Kaikille maalimiehille meni tosi hienosti suoraan. Neloselle kaartoi etukulmaan, jossa oli verkko ja alusta eli haisivat ihmiseltä ja penne kävi tarkistamassa paikan. Meillä ei omissa treeneissä koskaan jätetä mitään alueelle, joten tilanne oli pennelle ihan uusi. Kutsuin pois ja lähetin uudelleen, meni hyvin. Ilmaisut toimi nyt hyvin. Toi rullan kivasti ja vauhdilla sivulle. Kerran meinasi rullan luovutuksen jälkeen karata maalimiehelle, mutta muuten tosi hyvin. Toi rullaa eteenpäin ja lähti näytölle suorinta tietä. Taitava penne. Troya ei kyllä välitä vieraista maalimiehístä tai maastoita mitään. Kiitokset Outille treenimahdollisuudesta!!

Hakuutuksesta Keravalle Tending-treeneihin treenailemaan. Päivi tuli myös katsomaan Matin lapsosia. Troya vähän hämääntyi uudesta paikasta. Eli aloitin paikalla makuulla muiden koirien kanssa. Todella viisas teko, sillä en ole koskaan vielä ottanut paikallaoloja muiden koirien kanssa... Eli pennehän tietenkin nousi istumaan vähän väliä :( Sitten itse liikkeisiin. Katsottiin Troipen luoksetuloa ja noutoa. Ei kuulemma ole huono, mutta omasta mielestäni saisivat olla voimakkaampia. Sain hyviä neuvoja Päiviltä ja Riitalta. Eli nyt täytyy vähän riekuttaa penneä luoksetuloon ja noutoon . Ja treenaamisen täytyy olla kivaa myös mulle eli vähän rentoutta peliin. Eikä oikeastaan niin vähänkään... Seuraaminen on nyt hyvää. Jäävät ok. Tosin sekoitti vähän. Otin paikallamakuuta ja ei sujunut oikeastaan nytkään kovin hyvin. Tämä asia täytyy laittaa mietintään. Troyan veljet tekivät todella hienosti juttuja. Ja luoksetulossa ne saivat narupallon sivulta, toimi hyvin. Tätä päätin kokeilla Troipellakin.

Kyllä mätkin itseäni kovasti päähän koko illan ja kotimatkan. Miten sitä tekee samat virheet kaikkien koirien kanssa. Ällöttävää! No, hyvä , että vika on mussa eikä koirassa.... Nyt otan paljon iloisemman ja rennomman asennon treenaamiseen. Ja ei koiran tarvitse osata täydellisesti juttuja 1-vuotiaana. Eli sitten saimme vähän noottia, että pitäisi edetäkin.. eli nyt aloitan palkkaamattomuuden opettamisen pikkuhiljaa ja alan käyttämään enemmän kehumista palkkana. Ja nyt täytyy ottaa liikkeitä myös enemmän kisamaisesti. Tosin täytyy muistaa tehdä tekemisestä enemmän leikkimäisempää... Ei helppoa! Ai niin ja sivulle tulossa ei saisi pompata sivulle :( Tämäkin täytyy siis opettaa pois. Kyllä toko on totista hommaa, aina välillä.