Viikonloppuina tulisi vissiin ladata akkuja, että jaksaa viikon taas puurtaa töissä... Nyt kyllä menen töihin huilimaan :-)

Lauantaiaamuna suuntasin jälleen Troyan kanssa paimentelemaan Minnan opastuksella. Laitumen laidalla treenasin hiljaa oloa vaikka on tylsää. Muutaman vesisuihkun ja kiellon tehostama, Troya kykeni hyivn mallikkaasti odottamaan vuoroaan ilman pilliä kurkussa. Otin odotellessa vähän tottista ja ihanasti tekee vaikka on häiriötä ympärillä. Itse paimentelu ei mennyt yhtään sen kummoisemmin kuin perjantainakaan. Troya on vielä kovin epävarma lampaiden suhteen ja tarvitsee paljon totuttelutreenejä lampailla. Troya ei ole mikään propaimen, joten voi hyvinkin olla, etten viitsi nähdä suurta vaivaa Troyan paimentelujen suhteen. Katson syksyllä Päivillä miltä Troya näyttää ja sitten seuraavaksi ensi keväänä. Jos homma näyttää yhtä "lahjattomalta", niin saan keskittyä vain minulle niin rakkaisiin lajeihin eli tokotteluun, hakuiluun, jäljestelyyn sekä "etsintäkokeiluun" :-) Tämä sopii kyllä hyvin minulle, sillä Robbanin jälkeen ei tee mieli treenata keskinkertaista paimenkoiraa.

Mahnalasta kotiin ja Troya jäi Mikalle kotiin ja otin Robbanin mukaan kun lähdin kouluttelemaan LeVekiläisiä tokon saloihin. Robban treenasi kaikki liikkeet aina väliaikoina paikalla oloja lukuunottamatta. Kyllä oli pojassa intoa. Kaikki muut liikkeet meni tosi kivasti, mutta ruudussa jäi ihmettelemään ruutunauhoja. Sain ohjattu sisälle. Otin uudelleen lätkällä ja tämän jälkeen ilman lätkää. Nämä toistot oikein kivasti. Erityisen tyytyväinen olen tunariin ja kakeihin, jotka erinomaiset. Oli kiva, kun pääsi treenaamaan vieraalle kentälle ja vieraiden liikkeenohjaajien kanssa. Ei vaikuttanut Robbanin menoon. Kouluttaminen oli ihan kivaa ja paikalla oli hyviä ja mukavia koirakkoja.

Sunnuntaina sama rumba jälleen. Tosin jätin nyt Troyan kotiin ja treenasin Robbanilla paimennusta. Robban meni tosi kivasti ja se on kyllä taitava lampaiden kanssa. Osaa lukea niitä erinomaisesti, mä vain itse en ihan aina osaa tulkita lampaita ja koiraa... Robban tarvitsee nyt vain vahvistusta lampaiden kanssa ja mun täytyy antaa sen tehdä töitä oman mielensä mukaan eli miten se itse osaa lukea lampaita. On tässä paljon minua nokkelampi. Robban ei saa tulla liian lähelle lampaita, sillä on sellainen koira, joka on vahva kaukana lampaista, mutta lähellä sen voima häviää. Nyt vain pyrin pitämään sitä lampaiden takana kuljetuksissa, niin eiköhän se siitä. Nyt pitäisi jälleen laajentaa välineurheiluvarastoa hankkimalla juoksutusraippa. Sillä saisi hyvin ohjattua Robbania paimennuksessa. Ja Robbania ei todellakaan tarvitse mätkiä raipalla vaan sillä ohjataan koiraa oikeaan suuntaan. Tokokoulutukseen en ottanut koiria lainkaan mukaan. Mutta vaikka kouluttaminen on ihan kivaa, niin on se aikas rankkaa puuhaa.