Tänään koulutin Tamskilaisille seuraamisen saloja. Ennen koulutusta treenaisin Robbanin kanssa tokoa omassa pihassa. Ohjattu meni oikein mallikkaasti ja palkkasin nopeasta kapulan tuomisesta! Luoksetulon seisomisen pysähdys oli hieno, siitä palkka. Sitten vielä harjoiteltiin sivulle tuloa maahan jätöstä eli niin kuin luoksetulon viime osio. Tätä täytyy harjoitella, jotta tulisi siististi suoraan sivulle. Kaket oli kivat ja palkkasin isoilla nakin paloilla. Robban teki kaikki vaihdot oikein eikä jumittanut! Hienoa.

Koulutukseen otin pennen mukaan. Ennen koulutusta otin koirakkojne lähistöllä seuraamista ja sivulle tuloa ruualla. Ihan ok. Olisi voinut olla hieman innokkaampi alussa, mutta en viritellyt Troyaa ollenkaan. Ja vähän ajan päästä penne oli ihan innolla menossa mukana. Koulutuksen puolessa välissä otin Troyalla häiriöharjoitusta, jossa seuruutin sitä ihmisten seassa ja lähistöllä oli koiriakin. Aloitin jauhelihapalkalla ja se on ihan liian hyvää Troyalle. Etujalat nousi kuin kouluratsulla ja penne alkoi painamaan mua vastaan. Vaihdoin kuivamuonaan ja nyt meno rauhoittui ja painaminenkin laantui. Täytyy nyt käyttää huonompia nameja ja palkata ulospäin, jotta painaminen ei jää tavaksi! Mutta häiriöistä Troya ei välittänyt yhtään mitään. Sitten lopuksi paikalla istuminen ihmisten keskellä ja vapautus ruokakipolle, hyvin meni.

Kun koulutussessio oli ohitse lähdin Katariinan ja hänen kahden aussinartun ja cavalieruroksen kanssa lenkille. Aussit eka vähän ahdisteli Troyaa, mutta pian Troya reipastui ja paineli pitkin metsiä aussien perässä. Troya myös komensi cavalieriä leikkimään, mutta tämä ei oikein innostunut pennestä :) Lenkin varrella piti käydä tyttöjen kanssa ojassa uimassa. Ja näin Troya uiskenteli tai oikeastaan räpiköi vedessä elämänsä ensimmäisen kerran. Etujalat oli taas korkealla ja kovaa :) Sitten sain kotona kuoria koirani valkoiset jalat mudasta :)