Troya siirtyi uuteen aikakauteen tokottelun suhteen. Eli nyt on aloitettu treenaamaan liikkeenohjaajan kanssa ja enemmän kisamaisesti. Tähän asti on treenattu hyvin nopeassa temmossa liikkeitä peräikkäin. Nyt otettaan liikkeiden välissä mammumista ja liikkeenohjaaja käskyttää. Tosin tätä tehdään vain kerran pari viikossa ja muuten treenataan vanhaan malliin.

Piia toimi meidän liikkeenohjaajana ja kommentoijana. Ja pohdittavaa kyllä löytyikin eli Sari kyllä putosi maan pinnalle aikas tehokkaasti :) Aloitettiin remmissä seuraamisella. Tätä ei ole aikaisemmin harjoiteltu. Kontakti putosi pari kertaa. Käännökset olivat hyvät! Juoksu oli kamalaa, tosin ei olla harjoiteltukaan. Suorilla runko kääntyy vähän vinoon. Täytyy siis treenata pitkiä suoria ja vahvistaa oikeaa paikkaa eli kun tulee liian eteen niin alkaa painaa/kääntyilemään. Luoksetulossa tuli outouksia. Eli noin 5 metriä ennen minua hidasti vauhtia ja tuli suoraan sivulle:( Mietiskelin tätä illalla ja oletan, että olen palkannut frisbeellä aina samassa kohdassa, joka on tdn kohta jossa Troya alkoi hidastelemaan ja ihmettelemään. Tuli sivulle, koska se on vahvempi kuin eteen istuminen. Nyt täytyy treenata enemmän myös eteen tuloa ja palkita frisbeellä eri kohdista vauhtiluoksetuloissa. Ihminenkin on tapaeläin! Otettiin vielä muutama luoksetulo ja niissä paikka ok, mutta vauhti hitaampi johtuen epävarmuudesta. Treenattiin istumista, kun muut jäävät sujuvat hyvin. Istumisessa on edelleen epävarma. Tätäkin mieteskelin illalla ja oletan, että sekottaa seuraamisen pysähdyksiin ja näistä liikkeelle lähtemiseen! Eli osaa istua mun edessä ja sivussa jos en itse liiku. Mutta kun itse liikun ja jatkan matkaa niin penne ei kestä tätä vaan jää puolittain seisomaan ja tulee perään. Nyt täytyy vain helpottaa harjoitusta ja vahvistaa istumista. En treenaa nyt muita jääviä vähään aikaan. Väliajoilla penne mammutti maassa todella rauhallisena, hyvä. Piian kanssa pohdittiin, että pitäisiköhän sitä nostaa vähän mammumisen jälkeen. Eli kun pyydän sivulle niin palkkaan siitä heti esim. pallolla, niin alkaisi nostamaan virettä ennen liikkeen alkua. Tosin kun penne oppii tähän treenitapaan, niin luulen, että nousee ihan itsestään! On se niin ihana viettihirmu, joka onneksi osaa hyvin laskea ja nostaa viettiään.

Itse jännitin tätä kisamaista treeniä ja varmaan sekin heijastui Troyaan. Ja väliaikojen mammumiset vaikuttivat varmasti myöskin treeniin sekä uusi paikka. Mutta erinomainen treeni, nyt tietää mitä asioita treenataan. Ja on tosi hyvä treenata säännöllisesti tuplasilmien kanssa :) Talvella on tavoitteena treenata kerran viikossa tokoryhmässä ja toisen kerran Piian kanssa kaksin. 

Robban aloitti seuraamisella. Muuten mallikasta, mutta hitaassa painaa. Nyt täytyy vahvistaa asentoa taakse myös hitaassa käynnissä. Ruutu oli pienillä punaisilla merkeillä. Robban juoksi sivusta sisään, oli lätkä vahvistamassa paikkaa. Otin uudelleen, nyt hyvin. Idarissa vahvistin istumista, ok. Luoksetulo suoraan, oli vauhdikas ja hyvä. Kakeja läheltä, ok. Lopuksi tunari, jossa ei ollut nameja. Oli super! Haistoi toisena omaa ja otti sen heti ja toi melko purematta mulle! Taitava Ropsu. Zorro otti ruutua, seuraamista ja luoksetulon. Pappa nauttii kovasti :)

Ennen salille menoa treenasin Troyalla vähän parkkipaikalla. Otin luoksetuloa pallo leuanalla. Oli hyvät asennot edessä, vauhti aluksi vähän hidas, viimeinen kuitenkin vauhdikas ja tajusin kerrankin lopettaa tähän. Istumista otin aluksi nameille, ok. Mutta lopulta otin lelun käyttöön ja nyt penne toimi paljon paremmin. Palkittuu niin paljon paremmin leluista. Seuraamista otin myös aluksi nameilla, painoi. Vaihdoin narupalloon ja seuraaminen oli täydellistä! Nyt täytyy vain tasapainoilla seuraamisessa näiden palkkojen välillä yrittäen saada seuraaminen oikeaan viettitilaan. Mutta oikeassa vireessä Troyan seuraaminen on todella hienoa!