Siis käytin toisen kerran pennen tottiselämän aikana pakotetta. Mutta kun... Eli seuraamisen edistäminen ei tunnu laantuvan. Kokeiltiin erinäisiä variaatioita ja sitten otin riskin ja laitoin pennen remmiin ja kun edisti nyppäsin kevyesti remmistä. Korjasi heti taaksepäin. Toistin vielä kerran ja tähän päälle kevyt murahdus. Troippe joutui todellakin keskittymään, kulki paljon kootumpana ja ilme oli keskittyneempi. Ja paikka pysyi takana!!! Irrotin remmin ja joudui pari kertaa murahtamaan ja nyppäsemään kauluskarvoista. Mutta tämän jälkeen seuraaminen oli juuri sellaista kun haluan. Nyt vain hieman pelkään, että jos kuormittuu liikaa ja alkaa vuotamaan. No, nyt täytyy katsoa, että en joudu antamaan liian usein pakotetta (siis murahdus), jotta ei kuormitu liikaa. Mutta, hyvä on tässä vaiheessa opetella, että millä saa penneä vähän koottua ja laskettuakin. Toivottavasti tämä nyt toimii. Siis hyvästi positiivisuus :)

Muuten otettiin noutoa hetsaten, hetsasin vähän liian vähän, ei ollut ihan parasta Troippea. Tosin viimeksi eilen otettiin noutoa, joten pitäisi nyt muistaa, että otan noutoja vain kerran viikossa. Samalla otettiin vähän kapulan vetoa, eli hyvää otetta luovutuksessa. Ja tämän oppi tosi nopsasti. Tätä treenaan kotona ja ensi viikonlopun leirillä on laatuaikaa pennen kanssa kaksin, niin siellä opetan asian. Luoksetulo oli hyvä. Otin vähän edestä sivulle siirtymisiä, ihan kohtuullisia. Tätä tarvitsee myös treenata. Paikalla oloa puolitoista minuuttia, hyvin. Vapautus pallolle. Lopuksi vielä jäävät, ihan ok.

Robban oli aikas kiva tänään. Aloitettiin pitkällä seuraamisella, joka melko hyvää, vaikka en palkannut alussa. Itse taas onnistuin olemaan paikoitellen pökkelönä... Idarissa istumisesta palkka, hyvin. Vaikka Piian namikäsi ei ihan tarkka ollutkaan :) Luoksetulossa seisomisesta suora palkka, hyvin. Ruutu oikein mallikas, lätkä oli keskellä. Ohjattu super. Tunari ensin näkyvällä alustalla, hyvin. Sitten heinikossa kera namien, söi namit, haisteli puskaa ja pissasi ja tuli mun luokse. Lähetin uudelleen ja nyt toi oikean. Eli näitä lisää, mutta ei ehkä paikkaan, joka toimii koirien vessana... Kaket vaativat vielä treeninkiä.

Lopuksi vielä jälki pennelle. Alusta todella märkä, lyhyt jalkapallonurmikko. Ehkä Troyan huonoin jälkisuoritus ikinä. Aloitti ihan hyvin, mutta jätti koko jäljeltä paljon nameja syömättä. Tuli muutama paha viettikatko, yksi koiranpaskan kohdalla, toinen kun kaksi tyttöä tuli keppihevosten kanssa heilumaan lähelle ja kolmas kun alusta oli ällömärkä Troipen mielestä. Loppua kohden kuitenkin parani ihan hyväksi . Kykeni jopa menemään maahan loppukipolle. Ja vielä pallo palkaksi. Mitä tästä opimme. Nyt kyllä annan maan kuivua kunnolla, ennen kuin kirmaan jäljestämään!

Kaiken kruunasi lenkki porotusten ja Piian kanssa. Koirilla oli superhauskaa!! Ja mekin kyllä nautittiin koirien leikkiä katsellen.