Päivä alkoi jälleen jäljestämisellä. Nyt vauhtia ja namien syömättömyyttä oli jo mielestäni liikaa. Täytyy etsiä uusi pelto, jossa on lyhyempi heinä ja kosteampi maa. Pohja taitaa nyt olla liian vaikea. Ja täytyy laittaa myös paremmat herkut jäljelle, jotta meno rauhottuu. Kenties täytyy jättää loppupurkki jäljen päästä jälleen myös pois. Mutta intoa on ja tässä vaiheessa se on kuitenkin se tärkein juttu :)

Aamulenkin jälkeen Niihamaan treenaamaan tottista Tiinan kanssa. Aloitettiin Robbanilla ja Tipalla. Quukkis ja Zorro toimi paikallaolokoirina, ja hyvinhän veteraaneilta tämä homma sujui. Robbanin paikalla istuminen oli hyvä. Kahden minuutin kohdalla liikutti jalkojaan ja Tiina tästä vähän huomautti Ropsua. 2,5 minuutin kohdalla palasimme koirien luo. Aurinko paistoi ja oli kuuma eli olosuhteet vaikeat Rupsulle ja silti pysyi, hyvä Robban. Paikallamakuu ok. Seuraaminen oli tänään hyvää. Idioottirinkin myös ok., vahvistin pään suoruutta jälleen. Luoksetulossa palkka seisomisesta, joka oli erittäin hyvä. Ruudussa oli lätkä ja suoritus hyvä, palkkasin ruutuun menosta. Tauon jälkeen otettiin ohjattu nouto pienemmillä merkeillä. Robban ei havainnut merkkiä ollenkaan aluksi, onneksi huomasi itse ja palasi merkille, tästä palkka. Lähetys uudelleen ja nyt erinomainen ohjattu nouto. Runari oli hyvä. Mutta kakeissa jumitti aluksi. Otettiin uudelleen ja nyt meni hyvin.

Tipan ja Ryllen jälkeen astui Troya areenalle :) Kentällä oli merkkejä vaikka muille jakaa ja penne oli sitä mieltä että hän sinkoaa jokaisen merkin luokse. Eli tätä täytyy treeenata, että seuraamista otetaan merkkien seassa. Seuraamisessa kontakti muutaman kerran herpaantui, mutta parani loppua kohden. Edistää hieman eli nyt täytyy muuttaa palkkaamiskohtaa, jotta saan pennen parempaan kohtaan. Ja palkkauskohdan muutoksen jälkeen seuraaminenkin parantui huomattavasti. Sivulle ja eteen tulot ok. Maahan meno hyvä. Paikalla olot ok. Luoksetulossa hidastaa hieman ennen minua, tämä täytyy treenata pois. Noudot oli hyvät. Ruudussa jää hieman liian eteen, joten täytyy siirtää lätkää taaemmas. Mutta muuten tosi hyvöt ruudut.

Treenien jälkeen nuoriso eli Troya ja Rylle leikkivät keskenään ja pojilla oli superkivaa keskenään.

Illalla oli vielä nopeat hakutreenit, joissa Troyalla oli neljä maalimiestä. Ensin näyttäytyi nelonen, sitten kolmonen, kakkonen ja ykkönen. Tämän jälkeen lähetys maalimiehille (tosin kerrallaan oli vain yksi maalimies puolella). Meni tosi innokkaasti ja suoraan ilmavainuisesti. Jatkan tätä nyt vähän aikaa, jotta saan suoraan menoa ja "jäljestämättömyyttä" vahvistettua!

Iltaruualla otettiin hyppyä, joka sujui jo tosi kivasti kosketusalustan avulla. Kyllä tuo naksuttelu helpottaa koirankoulutusta kummasti, suosittelen!