Mukava viikonloppu takana. Launtaina käytiin Iitan kanssa luonnetestissä ja Ipe on täyden kympin tyttö... eli ruhtinaalliset 10 pistettä luonnetestistä, mutta laukaisuvarma. Iita oli ihan oma itsensä eli oli hieman pidättyväinen ja pimeässä huoneessa ei uskaltanut edetä äidin luokse. Muuten testi meni ihan mukavasti, Iita ei ollut edes kovasti kuormassa testin loputtua. Mutta kun toimintakyky ja hermorakenne menee miinukselle, niin eipä niitä pisteitä sitten paljon jää jäljelle enää... Mutta Iita on erinomaisen mukava koira äidin kaverina ja agilityharrastustakin kenties aloitellaan tässä syksyn aikana.

Troippe otti Koivumäessä hieman tottista. Viettiä oli nyt sopivasti, otin seuraamista, noudon, luoksetulon, eteenmenoa sekä A-estettä. Hyvin meni kaikki. Hakuiluissa otettiin satasen rata kisamaisesti, eli en tienyt missä maalimiehet olivat. Meni hyvin. Nyt hieman kaartaa liian aikaisin eteenpäin, tätä on nyt vahvistettukin edestäpäin löytyvin maalimiehin jne. Ei välittänyt tyhjistä ja ilmaisut ok. Eli nyt kuukauden kuuri, että maalimiehet löytyvät pääasiallisesti suoraan edestä.

Hakuilun jälkeen tehtiin Troipen ensimmäinen metsäjälki! Konsultoin Minnaa ja näillä ohjeilla metsään. Tein noin 400 metrin jäljen, joka vanheni 25 minuuttia. Laitoin nameja jäljelle ja oli pelkkä suora. Todella hienosti jäljesti, eli meni kuin juna ja melkoisella innolla. Kerran hukkasi jäljen ja teki pienen ympyrän ja loppujäljen jäljesti paljon tarkemmin :) Loppukipon ilmaisu erinomainen!! Olipas hieno kokemus!

Sunnuntaina tokottelut Niihamassa. Robban otti luoksetulon, ensin suoraan ja sitten palkka seisomisesta, hyvin. Noutoa heiton kera, erinomaiset. Idarissa kulmien asentoja ja kaikki asennot, hyvin. Seuraaminen hyvää, myös omat sivuaskeleet! Kaket otin kisamaisesti, hyvin.

Troippe aloitti tarkastuksella, hyvin. Seuraaminen alkaa jälleen näyttää todella hyvältä! Luoksetulo ok. Noutoon varasti ensin... toisella kerralla malttoi odottaakin. A-estettä (loivaa) otettiin ja lopuksi saatiin ihan onnistunut noutokin tällä esteellä. Mutta ote kapulasta on nyt hieman löysä, tätä pitää korjata. Eteenmenot mahtavat, ensin käskin maahan, hyvin ja toisella kertaa palkka suoraan etenemisestä. Hyvät, vietikkäät treenit.

Kotipihassa otin hyppyä, 90 senttiä. Tämä hyvin molempiin suuntiin.

Tottistelun jälkeen Marikan kanssa mutalenkille ja Jurri on nyt Oja-myyrät ry:n hallituksen jäsen... Lenkin jälkeen ajoin metsäjäljen, joka oli vanhentunut noin 50 minuuttia. Nyt oli jäljestysvaujhti maltillisempi ja ruokakin kelpasi paremmin jäljeltä. Hyvin ajoi jälleen. Kiva, kiva.

Lopuksi vielä esineruutua Piian kanssa. Alue oli 50 m x 50 m. Ensin jätettiin tallausvaiheessa kaksi esinettä sivulinjalle.  Troippe nosti nämä todella hienosti ja palautusvauhti hyvä. Sitten Troippe puuhun kiinni ja tallattiin alue uudestaan ja nyt esineet keskilinjalle. Hyvin nämäkin. Lopuksi vielä lenkille porotuksen kanssa. Oli muuten väsyneitä poikia illalla meilllä kotona.