Keskiviikkona tein omalle nurtsille Troyalle jäljen. Laitoin ensimmäisen kerran remmin mahan alta kulkemaan. En tiedä vaikuttiko tämä vauhtiin, mutta Troya oli huomattavasti rauhallisempi kuin aikaisemmin. Eli minun ei tarvinnut pitää yhtä paljon vastaan ja Troya todennäköisesti kulkee rauhallisemmin kun ei tule minulta niin paljon vastaan pitämistä. Mene ja tiedä. En myöskään vaatinut, että kaikki namit tulee syösä, sillä menee silti askel askeleelta. Musta tuntuu, että keskittyy paremmin jäljestämiseen kun en pidä niin paljon vastaan.

Jäljen jälkeen Robban otti tottista. Ja liikkeinä ohjattu, kaket ja luoksetulo. Luoksetulo nyt hyvä. Kakeissa on hyvässä fiiliksessä, mutta seisomisesta istuminen on hidas, johtuu tdn lelupalkkauksesta. Mutta on noussut hyvin ekalla seisomaan tai istumaan :) Ohjatussa pyrkii edelleen keskimmäiselle toisinaan, nyt onneksi pysähtyy hyvin käskystä ja hakee sitten oikean kapulan. Ja onneksi ei ahdistu tästä ohjauksesta.

Sitten esineruutuilemaan takapellolle. Robban jäi aidan taakse paimentelemaan meitä pallo suussa ja Zorro sekä Troya tuli tallomaan esinuruutua. Samalla jätin taas kolme esinettä ruutuun. Zorro paikalla makuuseen ja lähetin Troyan ruutuun. Lähtee hyvin hakemaan pelkästään mun liikkeestä kaistaan päin, ei ole vielä mitään käskysanaa. Troya meni tosi vauhdikkaasti ja toi esineen hyvin. Sitten palkatessani Troyaa Zorro haki oman esineensä. Tämän jälkeen laitoin Troyan uudelleen ruutuun. Lähti 15 metriä ja tuli takaisin kävelin vähän vastaan ja lähti tästä avusta kiitämään kohti ruudun takalinjaa uudelleen löytämättä kuitenkaan esinettä. Tämä toistui vielä kaksi kertaa ja sitten esine läytyi. Eli tuppaa pojalta vähän nenä unohtua kun on niin kiva juosta. Todennäköisesti Troyan kanssa ei tule ongelmaa siitä etteikö lähtisi etsimään äijiä tai esineitä vaan se, että se nenäkin muistuu mieleen :) Täytyy siis vahvistaa nenän käyttöä paljon, toki käyttää sitä aikas hyvin jo nytkin.

Iltaruualla Troya tarjosi maahan menoa, täytyisi saada Troya menemään maahan muuallakin kuin mun edessä tai vieressä. Tätä täytyy vähän pohtia. Illalla Troya viihdytti itseään aika kivalla tavalla. Mulla oli päivällä ulko-ovi auki ja talitiainen oli lentänyt sisälle ja yläkertaan (en ollut tätä huomannut). Troya löysi sen illalla yläkerrasta ja jahtasi lintu parkaa ympäri yläkertaa. Mika onneksi huomasi asian ja pelasti linnun päästämällä sen ulos. Troyalle pitäisi ehkä ostaa häkkilintu :) Ei vaiska, en tykkää pitää häkkilemmikkejä.