Maanantaina Troya oli ensimmäisen kerran koko päivän yksin aamusta asti. No, tosin tulin kotiin jo puoli kolme eli yksinolo kesti kuusi tuntia. Tähän mennessä olemme tehneet töitä Mikan kanssa ristiin niin, että Mika on mennyt iltavuoroon, jolloin Troya on saanut aamupäivän puuhastella. Ja mä olen tullut kotiin yleensä viimeistään puoli viisi. Hienosti Troya on kyllä sisäsiistiksi oppinut. Ei ollut tehnyt omaan kaksioonsa mitään hätiään. Kaksio pitää sisällään alakerran vierashuoneen ja takkahuoneen. Isot koirat viettää aikansa keski- ja yläkerrassa. Musta on parempi pitää niitä erillään, niin ei pentu härki isoja koiria liikaa. Ja suurin syy on kyllä se, että en halua, että pentu syö mun kodin sisustusta :)

Kotiutumisen jälkeen otettiin esineruutua, joka meni hyvin. Reagoi hyvin esineen hajuun, tosin löysi muutamat esineet näölläkin. Otin ehkä liikaa toistoja noin 8 esineen nostoa, mutta hyvin penneli jaksoin. Sitten lopuksi noutoa lelulla palkaten. Vauhdikkaasti ja hyvin suoritutui siitä jälleen. Nyt täytyy mennä noudossa vähän eteenpäin.

Otin Troyan autoon nukkumaan kun kävin salilla. Tämän jälkeen mentiin suurin toivein Tavesin ohjattuihin pentutreeneihin. Mutta paikalla vain yksi pentu meidän lisäksi. Ei siinä juuri häiriöitä saatu sen puitteissa. Otimme sitten itsekseen tottista uudella kentällä. Sivulletulot edelleen hyvät, tosin täytyy muistaa etten omilla liikkeillä auta koiraa. Seuraaminen alkaa sujua mallikkaasti. Luoksetulo avustajan pitäessä Troyaa, oli hieno. Sitten muutama kakejen seisominen, johon olen jo liittänyt käskysanankin. Troya huilimaan ja Robban kehiin. Sain Robbanille vieraan liikkeenohjaajan, ja Ropsu oli melkos taitava. Liikkeet onnistuivat hyvin. Luoksetulossa ennakoi maahanmenoa, eli täytyy harjoitella tätä. Tunari, ruutu, idari, kaket, seuraaminen, ohjattu hyvät! Sitten Troya uudelleen kentälle. Nyt oli onneksi tullut BH-ryhmä treenaamaan ja muutama muukin koira pyöri kentällä. Otin ruutua lätkälle, melko hyvä. Sitten seuraamista ensin kahden ihmisen ympärillä, ei välittänyt niistä mitään. Ihana pentu! Otettiin ihmisen vieressä istuminenkin. Sitten kymmenen hengen henkilöryhmään ja siellä sama juttu! Uskomaton keskittymiskyky neljätoistaviikkoiseksi pennuksi. Olen niiiin tyytyväinen penneliin. Lopuksi istuminen ja siitä vapautus ruokakupille jonka vein noin viiden metrin päähän. Sitten vielä seurusteltiin ihmisten kanssa ja Troya sain Outilta pieniä puruluita, puruluu suussa sitten Troya istui ja kuunteli meidän tarinointia.