Onpas ollut kiireistä elämää, kun ei ole edes blogia ehtinyt päivittämään. No, vielä kun yhden päivän jaksaa niin sitten alkaa kesäloma. Ja kiirekin ehkä helpottaa hieman :)

Keskiviikkona oli kauan odotettu peltojälkikurssin I maastokerta Outi Hermiön vetämänä. Sain illasta kyllä tosi paljon uutta tietoa ja ei voi kuin ihailla Outin koiranlukutaitoa ja hänen koulutustapaansa jäljelle. Outin tapa on mielestäni tosi reilu koiralle ja koira joutuu itse tavallaan keksimään sen oikean tavan jäljestämiseen. Troya meni tosi kivasti vaikka vieressä seurasi noin kymmenen ihmistä. Ja Outin ohjeistamana Troyan jäljestäminenkin oli paljon parempaa. Ei rynninyt jäljellä ja söi lähes kaikki ruuat jäljeltä. Lopussa oli myös ruokakippo. Eli kunhan itse osaan ohjastaa Troyaa paremmin, niin autan sitä jäljestämisessä enkä hankaloita, niin kuin tähän asti olen tavallaan tehnyt tietämättömyyttäni. Mutta oppia ikä kaikki! Ja kyllä sitä kannattaa hankkia tietoa guruilta, niin ei tarvitse itse tehdä niin paljon virheitä opetuksessa ja varmasti tuloksetkin ovat näin parempia.

Muutama kuva keskiviikolta:

628583.jpg

Lähtö aina hankalaa :)

628581.jpg

Alkoihan se sitten sujua...

628579.jpg

Nenä mullassa kulkee hän...

Pitkäniityn Tiinalle kiitokset kuvista!

Torstaina oli töissä liikuntapäivä ja otin koirakolmikon kävelemään mukaan. Matka oli 10 kilometriä ja penne ei ole vielä koskaan kävellyt niin pitkää matkaa. Hyvin jaksoi! Toki näin pitkiä lenkkiä ei jatkuvasti voi pennellä tehdä mutta tämä nyt oli pikku poikkeus. Illalla tokoiltiin Susannan kanssa. Robban teki kaikki liikkeet tunaria lukuun ottamatta ja tosi hyvin meni. Ropsulle sopii harvoin treenaaminen. On paljon virtaisampi kun treenataan vain muutama kerta viikossa. Zorro oli jälleen Iineksen paikallamakuukaveri. Troyalle tein jäljen melko pitkään heinikkoon. Hyvin meni, tosin oma ohjastustekniikka kaipaa vielä treeniä, mutta parannusta oli jo nähtävissä. Alussa Troya vähän rynni mutta sitten vauhti tasaantui ja jäljesti hyvin loppuun asti.

Perjantai on totaalinen lepopäivä koirille treenauksen suhteen. Alan nyt pitämään Troyalle yhden vapaapäivän viikossa. Treenaan sen kanssa kuitenkin melko paljon, niin täytyyhän sillä olla aikaa jäsentää asioita siellä aivoissakin. Ja tämä tapahtuu parhaiten levossa.