Troya on aloitellut tottistelua sairasloman loputtua. On kyllä pojassa virtaa. Mutta ihan kivasti seuraaminen menee, kunhan vain muistan palkata lelulla. Viretilaa pitää kyllä vakavasti seurailla, ettei mene yli. Mutta nyt on todella hyvällä asenteella seuraamassa. Maahan menot sekä eteentulo vauhdikkaat ja hyvät. Nyt pitäisi miettiä, mitä sitä alkaisi opettamaan tottiksessa. Voisi ottaa vaikka alokkaan tokoliikkeet ohjelmistoon, niin sittenhän sitä voisi mennä vaikka tokokisoihin kun ikä tulee täyteen :) No, ei nyt sentään. Kisoihin mennään silloin kun koira on siihen valmiina.

Robban otti seuraamista, muuten hyvää mutta juoksussa sama ongelma. Nyt seurautin juoksussa pidempää pätkää ja sain jätättämisen aikaiseksi, tdn olen palkannut sitä kun on alkanut jätättämään ja nyt ennakoi palkkaamista. Eli tähän tulee puuttua. Idarissa palkka istumisesta, ok. Luoksetulossa seisomisesta palkka, ok. Hyppynouto erittäin mallikas.

Illalla Troyan kanssa Mahnalaa Jokisaaren Minnan paimennuskurssille. Troya oli taas sitä mieltä, että syön nuo lampaat. Sitten kun sitä kiellettiin, niin ei penne oikein uskaltanut jatkaa paimentelua... Laitumen ulkopuolella otettiin vähän tottista keppi- ja sanapalkalla. Ihanasti penne nauttii itse tekemisestä, ei niinkään leluista.