Aamu aloitettiin jälleen jäljestämisellä. Jälki oli tällä kertaa pidempi kuin aikaisemmat. Meni oikein hienosti. Hyvin tarkastaa askel askeleeltä jäljen.

Tämän jälkeen lähdin äidin kanssa mansikoita poimimaan talven herkuttelua varten. Mansikat oli isoja ja makeita :) Ja ne muuten maistui Troyallekin erinomaisesti. Varasti niitä suoraan sangosta... On kyllä ahne koira!

Iltapäivällä otin Troyalla jälleen kotipihatottista. Aloitettiin seuraamisella, jossa mun pitäis hieman muuttaa Troyan seuraamisasentoa taaemmaksi. Tämä siis on työn alla. Sitten ruutuiltiin oikein urakalla ja nyt Troya ennakoi jo palkan lentämistä siten, että menee ruutuun hieman kaartaen ja kääntyy ruudussa pamahtaen välittömästi maahan. Ja en ole koskaan käskenyt ruudussa maahan, nämä on näitä bordercollieiden spesiaaleja... Eli tällekin pitää tehdä jotain. No, tätä jäin viisaasti jauhamaan ja lopulta Troya ei enää osannut lähteä ruutuun. Viisas minä. Mutta "normaalisti" Troya osaa jo tulla sivulle tarjoamalla, jotta saa luvan juosta ruutuun. Tykkää ruudusta kovasti. Tämän jälkeen muutama nouto, jotka hyvät. Sitten pari luoksetuloa Mikan pitämänä. Hyvin. Lopuksi vielä jääviä nameilla. Troya oli aikas puhki tämän liian pitkän session jälkeen. Miksi sitä aina välillä on niin hölmö, että ahnehtii. No, nyt taas vähän aikaa (toivottavasti) muistaa treenata kohtuullisesti kerrallaan.

Sitten isot pojat autoon ja kohti tokotreeneja med Susanna. Robban oli tosi virtaisa treeneissä, sillä oli tosi hyvä fiilis :) Paikallaistuminen 3 min, ok. Seuraamisessa juoksua lelu kainalossa, nyt oli hyvässä kohdassa ja innokas. Idarissa palkkasin istumisesta ja meni hyvin. Luoksetulon otin kisamaisesti ja se oli täydellinen! Ruutu oli myös täydellinen. Tauon jälkeen ohjattu, jossa Robbanilla hieman keuli. Ensin meinasi karata merkille liikkeenohjaajan käskystä... Sitten singosi kaikille muille kapuloille, mutta ei sille oikealle. Sain kuitenkin ohjattua oikealle lopulta :) Uusi yritys, joka meni hyvin. Tunarissa laitettiin nameja suosiosta mukaan, jotta rauhoittuisi hieman. Meni nyt hyvin. Ja kaket meni mallikkaasti. Nyt Robban jääkin kesälomatauolle pariksi viikkoa, kun lomailemme mökillä (sään salliessa) eli blogin päivityskin todennäköisesti on tauolla :) Zorro oli jälleen Iineksen paikallamakuukaveri ja paikallamakuun jälkeen sai ottaa ruutua, luoksetulon ja kakeja. Ja kyllä Zorro nautti.

Kotiin tultua oli pakko mennä vielä tokottamaan pihaan Troylla. Olin konsultoinut kasvattajaa ja kokeilin heti ruutuneuvoja käytännössä. Eli aluksi otin ruutua ilman lätkää, meni samoin kuin päivällä. Sitten laitoin lelun ruutuun, nyt meni suoraan ruutuun ja jäi seisomaan lelu suussa. Tätä täytyy nyt tehdä, jotta mutka poistuu. Sitten palautettiin mieleen hieman sitä koska leluun saa käydä kiinni... Ennen ruutua ja ruudun jälkeen otettiin hieman seuraamista, joka ehkä hieman edistyy. Lopuksi vielä jääviä lelulla, jotka oli hyvät. Maahanmeno oli tosi nopea, vau. Ja istuminenkin aikas vauhdikas. Seisominen kohtalainen. Toi penne on kyllä hauska kun siitä löytyy lisää "tehoa" kun vain vähän palkitsee lelulla välillä.

Troya treenaa mökkilomalla esineruutua, sekä mahdollisesti tunaria ja merkkiä. Ja tietenkin vähän seuraamista.