Zorro aloitti jälleen ottamalla vähän merkkiä, luoksetuloa sekä seuraamista. Kivaa oli!

Sitten oli vuorossa Robban. Aloitettiin kisamaisella seuraamisella, jossa ennen kehään tuloa palkkasin oikeasta paikasta. Seuraaminen oli muuten hyvää, mutta painaa edelleen hitaassa. Eli aion nyt ottaa seuraamista ensin palkkaamatta, mutta kun aloitan hitaan kävelyn niin alan siinä vahvistamaan paikkaa tiuhalla palkkaamisella. Idarissa teki jälleen liikevirheen eli meni yllättäen seisomisessa istumaan? Omituista. Mutta Robban on niin herkkä, että edellisen treenin väärät asennot näkyivät tämän treenin epävarmuutena. Sitten hinkutin idaria aika paljon. Asennot onnistuivat kyllä, mutta seuraaminen alkoi herpaantua. Eli Robbanin kanssa ei vain voi eikä kannata jauhaa yhtä liikettä liian kaun. Luoksetulossa laitoin Ropsun seisomaan ja siitä kutsuin luokse. Hieman hidasteli, kun odotti maahanmenoa. Toisella kertaa laitoin taas seisomaan ja luoksetulosta käskin maahan. Maahan meno saisi olla nopeampi. Tätä täytyy treenata erikseen. Sitten otettiin tunari nameilla, meni hyvin. Kakeissa palkka seisomisesta, ok. Nyt alan Robbanin kanssa korjaamaan ja säätämään seuraavia asioita:

  • seuraaminen: hidas käynti ja käännökset
  • Idari: seuraamisen ja asentojen vahvistaminen
  • luoksetulo: maahanmeno läheltä ja sitten yritän takaisinketjuttaa liikkeen uudelleen (tavoitteena saada luoksetulo sellaiseksi, että koiraa ei tarvitse "huijata". Eli tietää että saadakseen palkan tulee kaikki luoksetulon vaiheet tehdä hyvin. Muuten liike keskeytetään ja aloitetaan uudestaan.)
  • ruutu: vahvistan keskustaa lätkällä, ettei mene sivusta sisään
  • ohjattu: läheltä kapulan tuonti sivulle

Troya tottisteli kaksi kertaa ja oli aikas kuumahko. Mutta hienosti kykeni hallitsemaan korkean viretilansa. Troya aloitti luoksetulolla, jossa palkka vauhdista ja vauhtia oli kovasti. Tosin ei olisi millään malttanut odottaa luoksekäskyä, vaan tuli kaksi kertaa minun perääni. No, vein aina nätisti takaisin ja lopulta penne odotti siellä mallikkaasti. Noutoa otettiin kaksi kertaa ja hyvin odotti lupaa noutamiseen. Itse noudot oli vauhdikkaat. Toisella kertaa naksu vasta hyvin lähellä minua ja vauhti pysyi loppuun asti kovana. Sitten otettiin luoksetuloa ja noutoa läheltä. Ei osaa tulla vasemmalta eteen, vaan jää vinoon sivulle. Tätä täytyy siis treenata ja kokeilen, että Troyalla on lelu suussa ja tuo tätä eteen. Paikalla makuun otin kerran. Palkkasin välissä namissa ja lopussa narupallo palkaksi. Oli tosi hyvällä asenteella. Istumisessa vein lelun piilon taakse, ensin tuli perään. Vein takaisin ja nyt odotti kivasti lelun vientiä. Palasin Troyan luokse ja vapautin lelulle, hyvin. Sitten mammuttiin vähän aikaa kun Piia treenasi Uldaa.

Toinen sessio aloitettiin sivulle tulolla, nämä erinomaiset. Sitten seuraamiseen, joka myös hyvää. Jäävistä otettiin seisomista, jotka tosi hyvät, palkka narupallolla. Lopuksi vähän kakeja, jotka vauhdikkaat. Sitten tunari, jossa nenä unohtui ja meni arpomiseksi. Eli ei ole vielä pitkään aikaan valmis ulkotunariin. Troyan kanssa keskitytään seuraaviin asioihin:

  • seuraaminen: palkka oikeaan paikkaan => seuraamispaikkaa hieman taaemmaksi
  • sivulletulo: vahvista oikeaa paikkaa / eri suunnista
  • luoksetulo ja nouto: vauhti, sekä erikseen luovutusasento eri suunnista
  • paikallamakuu+ istuminen: oikea mielentila eli oltava skarppina katse eteenpäin
  • jäävät: samassa treenissä sekaisin, mutta aina pienen tauon jälkeen eri jäävät, myös aikaa jääviin
  • kaket: maahan-istuvaihdos kuntoon, eli nopeus&paikka ja lopuksi matka
  • tunari: oikea mielentila eli nenä täytyy olla alusta asti mukana ja maltti!