Aamulla jälleen tokoteltiin. Teemana ohjattu, seuraaminen, maahan meno sekä hyppy. Ohjatussa laitoin lätkiä jo kuuden metrin päähän ja hyvin pelitti. Seuraaminen oli jo parempaa. Maahan meno myös vauhdikas. Lopuksi hyppyä ja nyt hyppäsi hyvin myös takaisin kun Mika oli sivuvahtina. Aamulenkin jälkeen aamuruualla otettiin eteentuloja, jotka melko hyvät. Lopuksi tunari, joka ok.

Päivällä menimme paimennuskurssille. Se ei nyt kyllä mennyt ihan niin kuin ajattelin. Pitäisi aina vaan luottaa omaan koiranlukutaitoon ja tietämykseen. Troyalle annettiin liian kovaa pakkoa, jota ei olisi mielestäni pitänyt näin nuorelle koiralle käyttää. Onneksi toisella kierroksella penne kuitenkin oli edelleen kiinnostunut lampaista, eikä lopettanut paimentamista kokonaan. Nyt en juuri paimentele tänä syksynä sillä Troya ottaa hanakasti lampaasti kiinni oikeaan kierrokseen mennessä. Vasempaan kierrokseen ei ole ongelmaa. Ja tietenkin tämä pureminen täytyy saada pois, mutta nyt vielä Troya on siihen liian nuori. Jokisaaren Minnan kurssille menen syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, katsotaan miten siellä homma sujuu. Lopuksi käytiin molemmat uimassa, oli ihanaa!

Illalla tokoteltiin Susannan kanssa. Oli tosi helle, tästä huolimatta Rupsu pelitti hienosti :) Robban tokotteli kahdessa osiossa. Ekassa oli paikalla istuminen, idari, luoksetulo ja ruutu. Paikalla istuminen hyvä. Idari myös mallikas tänään. Luoksetulossa palkka pysähdyksestä, joka hyvä. Sitten otin luoksetulon suoraan, tai siis yritin :) Robban ennakoi tosi voimakkaasti ja ei juuri edes aluksi liikkunut mihinkään. Ei siis sovi pysäytysten jälkeen suora luoksetulo. Tai ei ainakaan tänään. Ruutu oli tosi hieno, palkkasin ruudussa olosta.

Tauon jälkeen ohjattu, hyppynouto, tunari ja kaket. Ohjatussa kapulat ei näkynyt lainkaan ja merkki oli melko pieni. Meni merkille, mutta jäi sivuun. En hyväksynyt näitä. Lopulta vaihdoin isomman merkin ja nyt onnistui. Itse nouto oli hyvä, sillä lähti hyvin kapulan suuntaan vaikka kapulaa ei näkynytkään. Hyppynoudossa perusasento hieman vino, muuten ok. Tunari oli tosi hyvä. Kakeissa ei totuttuun tapaan noussut ekalla seisomaan. Mutta kokonaisuutena hyvin.

Sitten oli pennen pentukoulu. Aluksi otin ruudun kaksi kertaa, meni hyvin. Sitten siirryimme riviin muiden pentukoululaisten seuraan. Oli vuorossa hampaiden tarkastus. Tämä meni hyvin, palkkasin Troyaa sivulla olosta. Sitten otettiin isossa ringissä seuraamista. Aloitin nameilla ja lopussa palkkasin lelulla. Piti todella hyvin kontaktia! Luoksetulo otettiin koirakujassa ja tämäkin sujui mallikkasti vauhdilla. Sitten jälleen kontaktiseuraamista joka edelleen hyvää. Tähän me sitten lopetettiin sillä 30 minuuttia on jo tosi pitkä aika pennelle keskittyä. Hyvin suoriutui tästä kyllä. Ja illalla vielä mökille saunaan ja uimaan. Oli kyllä tosi hieno helteinen päivä.