Maanantai oli jälleen pyhitetty työlle ja koiraurheilulle :)

Treenasin Pian kanssa tokoa Niihamassa Robbanin kanssa. Robban teki kaikki liikkeet kokeenomaisesti. Muut liikkeet meni oikein hyvin, mutta luoksetulossa teki omituisuuksia. Oli jossain paimennustranssissa ja meni maahan seisomisessa ja vielä kolmella eri kerralla. Ja sitten tuli hitaasti luokse. Omituista, ei ole koskaan tehnyt tätä. Olen tainnut treenata liikaa pysähdyksiä sillä luoksetulo on ollut tosi hyvä liike Rupsulla. Tällaista tämä treenaaminen on, ei ole sellaisia kuin varmoja liikkeitä :) No, nyt ennen kisoja taidan treenata vain luoksetuloja ja seuraamista. Ja keskiviikon jälkeen Robban saa vain ladata akkuja kisoja varten.

Troya otti Niihamassa seuraamista, eteentuloa, lätkän lätkimistä (ja suuhun ottamista) sekä luoksetuloa. Meni hyvin. On kyllä niin ihanan innokas. Zorro otti terapiatokoa ruudun ja merkkien parissa.

Tokotreeneistä suoraan kolmen hengen hakutreeneihin kokeilemaan Troyan muistia. Ja tosi hyvin muisti. Olen kyllä ihän äimistynyt tuon eläimen hakukyvyistä. Se on uskomaton. Sunnuntaina siis otin kolme maalimiestä hajumielikuvana. Ja maanataina lähetin Troyan ilman mitään apuja ekalle ja tokalle maalimiehelle (olivat siis samoissa piiloissa kuin sunnuntainakin). Ekalle Troya lähti hyvin, mutta kiemurteli muutama metriä sivusuunnassa, sitten lähti etenemään suoraan ja löysi maalimiehen ilmavainulla. Maalimies toi Troyan pois ja lähetys tokalle maalimiehelle. Sinne meni suoraan! Oli todella hieno. En olisi uskonut, että neljän kuukauden ikäinen pentu kykenee tuollaiseen suoritukseen. Kolmatta en sitten ottanut kun nämä kaksi meni niin hienosti. Robban ja Zorro oli tallomassa hakualuetta ja Zorro sai hakea yhden äijän. Ja onneksi jalka ei ärtynyt tästä.

Hakutreeneistä suoraan Tavesin pentutreeneihin. Siellä seuraamista häiriöissä, eteentuloa, sivulletuloa sekä maahanmenoa. Ja kaksi luoksetuloa avustajan pitäessä Troyaa. Tulee kyllä niin lujaa kuin jaloillaan pääsee. Mitenkähän on pysäytysten laita sitten joskus... Sitten jäätiin juttelemaan kentälle tuttujen kanssa. Troya ihan rauhallisesti makoili ja katseli kun muut treenasivat. Lopuksi vielä kaikki koirat lenkille mutaiseen metsään ja kotona tassupyykille. Tämän jälkeen kyllä kaikille nelijalkaisille uni maistui.