Lomaviikko Prahassa sujui mukavasti. Säät suosivat ja oli ihana vain olla ja ihmetellä maailman menoa. Heti matkalta palattua treenattiin Susannan kanssa lauantaiaamuna tokoa Robbanin ja Iineksen kanssa. Robban teki innokkaasti helteestä huolimatta. Ruudussa ja luoksetulossa hieman epävarmuutta. Treeneístä suoraan mökille. Ja kyllä koirat uivat! Troya uiskenteli itsekseen haukkoen samalla vesikuplia, hassu otus.

Sunnuntaina Iita kävi Jämsänkoskella näytelmässä, saldona jälleen sininen nauha. Tuomarin mielestä Iita on vähän suuri ja maskuliininen. No, seura kai tekee kaltaisekseen (kolmen pojan kanssa kasvaneena...).

Sunnuntaina kävin treenaamassa hakua Jyväskylälaisten / Korpilahtelaisten rottisharrastajien kanssa. Troya otti neljä valmista ja hyvin meni jälleen.

Maanantaina oli kenraaliharjoitukset Robbanilla ennen keskiviikon tokokisoja. Robban oli ihan väsynyt ja jälleen oli hellettä kovasti. Piian kanssa aloitettiin paikalla istumisella ja Robban putosi ihan lopussa maahan :( Otettiin uudelleen ja Piia jäi liikkeenohjaajaksi näkyville ja nyt kävin kerran kehumassa Ropsua puolivälissä. Pysyi hyvin. Luoksetulossa palkkasin suoraan seisomisesta. Ruutuun meni todella huonosti, eli lähti merkiltä ihan väärään suuntaan. No, sain sen sitten korjattua. Paikallamakuu oli hyvä. Kakeissa nousi heti ekalla käskyllä seisomaan, tästä superpalkka. Tunari hyvä.  Piia halusi nähdä mitä Troya osaa tokossa. Eli samalla näin minäkin mitä pitää hioa. Kivasti penne teki seuraamista, ruutua, luoksetuloa ja noutoa. Noudossa saisi luovuttaa lähempänä eli tätä pitää treenata. Maahanmenoa pitää vahvistaa edelleen. Tästä siirryimme Pirkkahallille treenaamaan tokoa Susannan kanssa. Robban teki uudestaan paikalla istumisen, joka nyt ok. Luoksetulo ok. Hyppynouto ok. Ruudussa jälleen vähän hankaluuksia, meni merkillä maahan. Mutta Robban oli oikeasti tosi väsynyt ja ei kyennyt oikein järjelliseen aivotoimintaan :) Ja ikinä ei pitäis treenata näin lähellä kisoja, mutta oma lomareissu vähän haittasi treenejä. Troyalla otin vähn noudon vahvistamista. Otin myös luoksetulosta seisomista, joka pallolla onnistui hyvin. Illan lopuksi tehtiin vielä jäljet Troyalle ja Taistolle. Oli melko pitkä heinä ja jäljen pituus noin 80 metriä. Nyt meni hyvin, alussa himean rynni mutta sitten meni tosi kivasti. Oma ohjastustoiminta auttaa.

Tiistaina oli vuorossa hakuilut ja esineruututreenit. Esineruutu meni ihan pieleen, kun en suunitellut harjoitusta etukäteen ja tein ihan liian vaikean ruudun pennelle. Troyalla ei ollut oikein hajuakaan mitä se oli tekemässä ruudussa. Olen ottanut vain meidän takapellolla Zorron kanssa ja nyt oltiin metsässä ilman Zorroa. Ja ei pennellä ole vielä edes käskysanaa esineruutuun, joten ihmekkös se jos ei onnistunut. Helpotin harjoitusta ja näytin esineen Troyalle ja menimme lähetyssivulle, josta lähetys. Nyt onnistui. Zorro teki ruudun kanssa, meni hyivn.

Haussa Troya otti neljä valmista. Intoa oli tosi paljon. Mutta tällä kertaa meni etukulmat hieman miten sattuu. Yritin huutaa pois, mutta penne ei korvaansa lotkauttanut, eli tämän suhteen voi joutua tekemään töitä tulevaisuudessa. Tuli yhden kerran itse pois ja kehuin kovasti. Kolmonen ja nelonen meni tosi hyvin. Nyt täytyy vähän mietiskellä miten tästä edetä. Todennäköisesti jatkan samalla tavalla.

Illalla otin vielä tottista Troyalla ja vahvistettiin maahanmenoa ja eteentuloa, nämä hyvin.