Jälkisuunnitelmat sitten vähän muuttuivat, kun koutsi ei päästänyt mua enää sooloilemaan yksin, ihmeellistä :)... Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina otettiin esineilmaisutreenit jäljen yhteydessä. Ensimmäisessä ja toisessa jäljessä oli 3 esinettä. Ennen ja jälkeen esineen oli tyhjiä. Ekalla jäljellä Troippe olisi ajanut jokaisesta esineestä ohi, mutta ei päästetty ohittamaan tilannetta ennen kuin ilmaisi omaehtoisesti esineen. Tämä oli tosi hyvä juttu. Eli annettiin ensin mennä koiranmitan verran esineen yli, sitten vedin nätisti koiranmitan verran esineen taakse ja uusi lähetys jäljelle ja nyt esineen kohdalla käskin maahan. Tästä ei palkkaa. Sitten esinettä siirrettiin eteenpäin ja uusi lähetys jäljelle. Jos nyt ilmaisi omaehtoisesti sai superpalkan. Jos ajoi yli niin sama homma uudestaan. Todella loogisesti jälleen koulutettiin koiraa ja näinhän sen tulee mennäkin. Esine esineeltä Troippe nopammin ilmaisi esineen. Toisella jäljellä ilmaisi kaikki esineet itse heti ensimmäisellä kerralla, reagoi jo esineen hajuun! Outi oli tosin ohjaksissa ja minä kuljin Troipen vieressä. Perjantaina oli 5 esinettä ja hyvin meni jälleen. Outi ajoi neljä esinettä ja mä yhden. Ja kun mä oli ohjaksissa, niin olisi ajanut esineen ohi, hmmm... omituista. Ei vaiska nyt täytyy ottaa mun lähelläoloapu pois, niin kyllä se siitä. Muuten jäljesti hyvin ja tuntui Outin käteenkin hyvältä. Kiitos Outi jälleen ihan tuhannesti!! Nyt olen ihan todella innostunut tähän jäljestämiseen. Mukava oppia uutta ja vielä hyvässä opissa.

Keskiviikkona oli vuorossa hakuutukset melkein kolmen viikon tauon jälkeen. Otin 6-5-4-3-2-1 ja ilmaisut viidelle ja näistä kahdelle ihan täydellisenä. Meillä oli uusia hienoja metsästyspiiloja :) Troippe oli innokas, mutta meni muutaman piston vähän vinoon, mutta näille lähetin itse huonoa linjaa pitkin. Eli pitää olla itse tarkempi!! Nyt Troippe myös katsoo lähetyksissä mua ja pitäisi katsoa metsään. Eli tähän pitää puuttua tulevana viikonloppuna treeneissä. Palkkausta tulee myös miettiä uudelleen, sillä nykymallinen palkkaus väsyttää Troippea liikaa. Eli leikkiä vähän hillitymmin useammalla maalimiehellä. Ja sitten vähän yllätysmomenttia palkkaukseen, eli alan ottamaa mukaan jo pelkkiä kehupalkkoja ja ruokapalkkojakin lelujen lisäksi. Ja nyt täytyy varmaan alkaa vähän ohjastamaan, jos menee vinoon. Mutta tämä tulee muistaa tehdä positiivisesti ja jännittävästi, jotta siitä tulee kiva juttu koiralle (siis siitä korjauksesta). Nyt mulla on jälleen visio mitä treenata, kun se on ollut vähän haun suhteen hukassa, kun on mennyt ihan hyvin ja en ole oikein tiennyt miten edetä. Eli nyt edetään suoraanmenemisen ohjauksessa, otetaan silti muutamia tyhjiä edelleen ja varioidaan palkkausta. Tietenkin piilot pidetään kuviossa mukana edelleen. Ja taidan unohtaa näköavut nyt toivottavasti pitkäksi aikaa, tosin motivointina niitä aion aina välillä käyttää. Kiitos Päivi vision rakentamisessa!

Harmittaa kun en ole ehtinyt tokottamaan lainkaan. No, ensi viikolla ryhdistäydyn asian suhteen! Ja yritän saada tottisraamattuakin vähän luettua, mutta kun ei ole aikaa riittävästi.