Onpas ollut hulinaa. Ihanaa olla välillä kotona. Viikonloppuna olimme Troyan kanssa Tending-leirillä Punkalaitumella.

Perjantai-iltana otimme yhden peltojäljen. Kouluttajana oli Kivimäen Miia. Jälki oli non 70 metriä pitkä ja jäljellä oli non 10 tyhjää askelta. Troya jäljesti hyvin. Loppuesineen ilmaisu hieman vino, nyt täytyy muistaa mennä koiran viereen vaihdelleen molemmilta puolilta, jotta ei ennakoi tätä.

Lauantai alkoi Gunnel Boströmin hakukoulutuksella. Troya otti 4 maalimiestä ja kaikki oli valmiina. Etukulmat meni todella hyvin. Kolmannelle lähti vinoon ja kutsuin nätisti Troyan takaisin samanaikasesti liikkuen kohti maalimiestä ja Troya jopa tuli :) Sitten uusi lähetys, joka oli huono sillä seurauksella että koira ei kunnolla lähtenyt. Nyt lähetin uudestaan kunnolla ja Troya lähti suoraan löytäen maalimiehen. Viimeinen maalimies meni hyvin. Gunnel kommentoi että on mukava nähdä hyvin koulututettu pentu. Hän oli sitä mieltä, että Troyalla pitää ottaa nyt paljon vaikeita maastoja ja näissä on hyvä auttaa hakemalla suoraan haju. Myöskin lopussa kun koira väsyy on hyvä ottaa hajunhakuja, tavallaan motivaation nostatusta. Ja kun haju on saatu kehutaan koiraa siellä kovasti.

Iltapäivällä oli vuorossa tokoilu ja kouluttajana oli norjalainen Elisabeth Adsen. Sain tokossakin hyviä vinkkejä varsinkin omaan olemiseen. Seuraamisessa namipalkkaus on parempi ja minun itseni tulee olla rauhallisempi liikkeiden ja palkkauksen suhteen. Luoksetulon eteentuloasennon lähentämiseen sain myös hyvän vinkin. Eli pidän lelua lantion kohdalla näkyvissä ja koira saa luvalla ottaa lelusta kiinni. Ja tämä vielä toimii! Noudoissa lähempänä oloa voi treenata peruuttamalla taaksepäin koiran tarjotessa kapulaa perässä, tämäkin toimi hyvin Troyalla. Ruutu meni hyvin, mutta kouluttaja haluaa että koira palkataan ruutuun... Tätä en ihan allekirjoita, mutta aion tehdä näin nyt vähän aikaa ja katsoa miten vaikuttaa. Merkillä sama juttu.

Illalla myöhään Gunnel piti hakuluennon, joka oli hyvä. Sai vahvistuksia omille ajatuksille ja muutama uusi tietokin tuli saatua.

Sunnuntaiaamuna aloitettiin tokolla. Seuraaminen oli nyt parempaa ja nyt sain palautetta omasta asennostani, joka on takakenoinen. No, seurautin normaalissa asennossa ja kas kummaa koirakin seurasi paremmin :) Kaukokäskyt meni hyvin, mutta en saa olla liian hätäinen tässäkään. Sama juttu jäävissä, täytyy antaa koiralle aikaa ajatella ennen käskyn antamista. Hyppy meni hyvin kanssa. Tokossa oli kiva kun ehdin käydä kaikki liikkeet läpi, joissa nyt jotain näyttämistä on ja koira tekee näitä erittäin hyvin. Tästä on hyvä jatkaa. Elisabeth myös sanoi minulle, etten saa treenata liikaa, ei saa hosua ja ei kannata ottaa useita toistoja jos ensimmäinen on jo hyvä!

Iltapäivällä hakuilemaan. Troya otti ensimmäisen valmiina, ok. Toiselta haettiin suoraan haju ja sille Troya ei oikein lähtenyt kunnolla, Anki kommentoi, että lähetin omituisesti. No, uusi lähetys ja menihän penne maalimiehelle. Kolmonen suoraa ja meni ok. Neloselle lähti vinoon, kutsuin luokse kulkien itse maalimiestä kohti. Uusi lähetys ja penne lähti hienosti suoraan kohti maalimiestä. Lopuksi otettiin yksi maalimies, jolta suora hajunhaku. Meni tosi hyvin. Nyt taidan siirtää Troyan pelkästään lelupalkkaukseen ja vasta lopuksi keskilinjalla tai viimeisellä maalimiehellä syödään nameja. Lelut kuitenkin motivoivat Troyaa enemmän. 

Oli kiva olla leireilemässä kun oli todella hyvät kouluttajat! Nyt sai jälleen uusia ideoita omaan treenamiseen. Varsinkin haussa on nyt selkeä visio miten edetä.