Mukavat tottistelut muuten, mutta huomasin kesken treenien, että Rupsun kaksi alahammasta ovat ihan hajalla. Kyllä harmittaa, onneksi Riikka hommasi meille tarkistusajan tiistaiksi. Todennäköisesti Rupsulta poistetaan nämä kaksi hammasta. En ole huomannut, että olisi itseään loukannut, mutta johonkin on kolauttanut alaleukansa, onneksi Rupsu itse on ihan pirteä oma itsensä eli ei kipuja ainakaan vielä ole. Onneksi on noita eläinlääkäriystävä Minnoja, joita voi aina "hädän" hetkellä konsultoida :)

No, itse treeneihin. Troippe aloitti eteenmenoilla, nämä jälleen hienot! Sitten A-este noutona, ingen problem! 80 senttisellä esteellä hyppynouto 650 grammaisella kapulalla, hienosti. Sitten pelkkä edestakaisin hyppy metrisellä esteellä, tämä ilmavasti! Normaali tasamaanouto, hyvin. Luoksetulo eteenasti, ei hidastanut yhtään, jäi vähän vinoon, mutta hyvin meni tämäkin. Sitten tauolle Troippis.

Rupsu aloitti ruudulla, jossa itse en oikein ollut mukana, meni ensin sivusta sisään. Sitten uudelleen, ok. Ruutuunkin voisi hakea vauhtia, kun saadaan nyt työn alla olevat liikkeet kondikseen. Seuraaminen mallikasta. Kunnes huomasin hammasvauriot ja järkytyin itse niin, että Rupsuhan ahdistui myös... No, seuraamisessa Piia havaitsi, että mun pitää itse kääntyä hitaammin täyskäännöksissä, jos on täyskäännös ja seis. Sillä silloin Rupsulle ei tule kauhea kiire ja pysähdys onnistuu paremmin. Muuten seuraaminen ok. Sitten ohjattu, jossa takaisinketjuteltiin, mutta ei mennyt kovin hyvin... Eli nyt täytyy vähän jalostaa tätä ja palkata myös paluuvauhdista, mutta edelleen on teemana siis vauhdin lisääminen eri osioihin. Luoksetulossa suora palkka seisomisesta, hyvin. Idarissa kulmista palkka, hyvin tai siis kontaktista. Tunarissa haisteli hyvin, mutta palautti hitaasti. Tätä täytyy treenata lisää. Kaket onnistuivat erinomaisesti. Kokeilin kisamaisesti ja hetsaus siankorvan kanssa auttoi. Eli nyt istumisesta seisominen oli tosi hyvä ja ilme mainio!

Troippe otti vielä ruudussa seisoimista, ihan ok. Mutta nyt täytyy opettaa seisomiseen reagointi ilman ruutua ja sitten vasta ruutuun yhdistäminen. Edestä sivullesiirtymiset ok. Eli nyt alkaa tekniikka olla hanskassa. Lopuksi vielä seuraamista, jossa nyt vihdoinkin tiedän mikä on se juuri oikea paikka missä koiran tulee olla :)

Sitten vielä lenkille Porotuksen kanssa ja löysimme (tai Piia löysi) kuolleen liito-oravan ja nyt se matkaa kohti luonnontieteellistä museota :)