Vau, mikä viikonloppu kaikkinensa. Kiitos maailman paras personal trainer PIIA! Meillä oli todella kivaa ihan koko viikonlopun ajan ja henkinen olo oli just niin kuin pitää!! Mitä nyt yöunet jäi vähän vähäiselle...mutta Ed light auttaa, jopa dagen efteriin :) Lähdimme siis perjantaina ajelemaan Ouluun ja sunnuntaina keskiyöllä palasimme Pirkanmaalle. Sitten itse kisoihin.

Troya aloitti ihan aamulla saaden alokasluokasta 195,17 pistettä, 4.sija. Liikket kolmessa kehässä, ensimmäisessä luoksepäästävyys sekä hyppy, toisessa kytkettynä seuraaminen sekä maahanmeno, kolmannessa vapaana seuraaminen, luoksetulo sekä seisominen. Muista liikkeistä täydet kympit, paitsi luoksetulosta 8,5. Lähti seuraamaan jätössä eli jouduin laittamaan uudestaan istumaan. Troippe oli ihana. Piti koko ajan kontaktia kehässä, vaikka ei ollut käskyn alla ja ei välittänyt yhtään mitään häiriöistä, joita aika paljon luonnollisesti oli :) Troyalla on ihana työmoraali, siitä tulee vielä hieno. Kuuluimme Troipen kanssa T-Team Sport Dogs 1-joukkueeseen ja joukkueemme sai hienosti hopeaa! Joukkeessa olivat Troipen veljet Katin Into ja Annen Toivo, Jessican Katla sekä Christan VIP. 

Robban starttasi ihan viimeisten EVL-koirien joukossa. Jätinkin Rupsun Nallikariin nukkumaan aamulla ja hain vasta yhden aikoihin kisapaikalle. Robban oli hieno! 279 pistettä ja jaettu 11.sija. Eli finaalipaikka saatiin. Liikkeet suoritettiin neljässä kehässä, ensimmäisessä kehässä paikallaolot, toisessa seuraaminen sekä hyppynouto, kolmannessa ruutu, luoksetulo ja kaket, neljännessä idari, ohjattu ja tunari. Paikallaolot hyvät, mun vartaloliikkeistä molemmista piste pois. Seuraaminen parasta mitä Rupsu on kisoissa esittänyt, 9. Hyppynouto ansaitusti 10. Ruutuun meni sivusta sisään, muuten mallikas 8. Luoksetulossa vajaa perusasento, 8. Kakeissa vaati kaksi käskyä viimeiseen maahan menoon, muuten ok, tästä 8. Idarista 9, oli hyvä. Ohjatusta 10, oli hyvä. Tunari erinomainen muuten, mutta Robban vähän ennakoi nostamalla takamustaan kun käännyin oikein päin :), 8. Todella upeasti Robban työskenteli lauantaina, Robban jaksaa aina välillä yllättää :)

Illalla nautimme katsomalla, kun Troippe, Ihku ja Rupsu kirmasivat Itämeren rannalla ja välillä meressäkin.

Sunnuntaina nostimme arvonnassa suoritusnumeron 18, eli odotusta tiedossa jälleen. Nytkin liikkeet suoritettiin neljässä kehässä. Aloitettiin seuraamisella, tästä 8. Idarista 9. Nämä molemmat ihan hyvät. Toisessa kehässä kaket, joista 7, oli todella pirteä, mutta peruutti hieman. Tunarissa haisteli melko kauan ja pureskeli, 7. Hyppynouodosta 9,75. Kolmannessa aloitettiin ohjatulla, tämä hyvä, 8.25. Ruutu erinomainen, mutta luoksetulossa tuli väärältä puolelta mun sivulle, 7.75. Luoksetulo 8.25, ennakoi vähän maahanmenoa, muuten ihan ok. Viimeisessä kehässä paikalla olot ja nämä superit, paikalla makuu 9.5 ja istuminen 9.75. Yhteispisteet 264 ja nousimme seitsemänneksi!! Eli Robban on SM-7:) Villeimpänä tavoitteena oli päästä finaaliin ja kymmenen parhaan joukkoon (jos kaikki menisi hyvin) ja tämä saavutettiin. Olen todella tyytyväinen Robbaniin! Mutta kyllä oli Robban ihan poikkiväsynyt päivän jälkeen... Rupsun seuraava kisa on syksyn piirin mestaruuskilpailut. Nyt alan treenaamaan pieniä hienosäätöasioita, tavoitteena ensi kesän SM-kilpailut, jos vain Robbanin terveys kestää.

Mietin äsken, että olen jokaisen koirani kanssa saavuttanut jotain erilaista, mutta jokaisen kanssa olen osallistunut jonkin lajin SM-kilpailuihin, hienoa! Schapendoes Santtu toimi pelastuskoirana ja osallistui raunioiden SM-kilpailuihin sekä pelastuskoirien joukkuekatselmukseen (joukkuekultaa). Zorro osallistui haun (SM-1, SM-2, SM-3, SM-8) sekä etsintäkokeen (SM-1) SM-kilpailuihin ja tottelevaisuuden PM (PM-6)- ja MM (MM-4)-kilpailuihin (mutta ei osallistunut koskaan tokon SM-kilpailuihin). Zorro osallistui myös valjakkohiihdon SM-kilpailuihin (SM-5) sekä agilityn SM-kilpailuihin. Ja nyt Robbanin kanssa osallistuttiin tottelevaisuuden SM-kilpailuihin (SM-7) ja Robban on ainut koirani, joka on piirinmestari :) Jää nähtäväksi mitä erilaista Troippe saavuttaa, tai saavuttihan Troippe jo tottelevaisuuden joukkuehopeaa...

Tämän hienon viikonlopun mahdollistivat hienot koirat (+kasvattajat), ahkera treenaaminen (+vimmattu pohdinta ja tiedon hankkiminen) sekä loistavat treenikaverit ja neuvojen antajat! Siis kiitos meidän supertokotteluryhmälle häiriöistä, liikkureista, kommenteista ja mukavasta fiiliksestä, erityiskiitokset Piialle (tämä on NIIIN paljon sunkin ansiota!!), Susannalle kiitokset ahkerasta treeniseurasta Iineksen tokoilu-uran aikana, Tinille naksutteluun opettamisesta sekä treeniseurasta Robbanin tokouran alkutaipaleella, Janitalle ja Lentsulle vinkeistä. Ja tietenkin Päiville, jonka koiranlukutaito on omaa luokkaansa :)