Aamu aloitettiin jäljestämisellä. Pelto oli rutikuuiva ja ruohokin polven korkuista. Troya jäljesti hyvin, välillä oli vauhtia paljon, mutta kävi tarkasti askeleet läpi. Oikein kuivissa paikoissa huomasi, että vauhti kasvoi, kun jälki oli vaikea. Mutta oma "ohjastustekniikan" paraneminen auttaa Troyaa jäljestämään paremmin, tai oikeammin sanottuna haittaan nykyään vähemmän jäljestämisessä :)

Tämän jälkeen käytiin aamulenkillä ja siitä suoraan Mahnalaan katsastamaan huomiset paimennuskurssin lampaat. Robban sai hakea lampaat pariinkin otteeseen luonnonlaitumelta. Annoi Robbanin hyvin itsenäisesti tuoda lampaat minulle ja hyvin Robban suoriutui. Se toimii ihanan rauhallisesti lampaiden kanssa ja sen kanssa ei tarvitse pelätä, että se vahingoittaisi lampaita. Lampaat olikin tosi liikkuvaisia ja ne karkasivat luonnonlaitumen puolelle aitojen yli. No, lopulta saimme ne hyvin pysymään laitumella ja Robban pyöritteli niitä kivasti totellen maahan meno ja suuntakäskyjä kivasti. Troya pääsi myös areenalle ja nyt onnistui lampaiden kierto molempiin suuntiin. Tosin oikea puoli on vaikempi ja siinä tekee mieli vähän pöllyttää lampaita. Kielsin tästä ja homma sujui paremmin. Eli paljon parempi penne oli tällä kertaa kuin aikaisemmin. Tänä kesänä käydään melko maltillisesti paimentelemassa kun ei noin nuorta pentuja voi vielä oikein laittaa paimennuksen vaatimaan kuriin. Lopuksi kaikki koissut pääsivät uimaan ja voi kuinka ne nauttivat siitä kovasti.

Illalla oli vielä hakutreenit ja Troya pääsi mukaan. Troya otti neljä valmista. Vastatuuleen meni tosi hyvin ekalle ja kolmannelle maalimiehelle. Vauhtia oli jälleen aikas paljon ja intoa kans. Myötätuuleen toiselle maalimiehelle kaarsi hieman maalimiehen edestä ja etsi melko ison alueen tullen kuitenkin hienosti edestä päin pois! Oli siis hieno tyhjä pisto, tästä kehuin penneä kovasti. Uusi lähetys ja nousihan se maalimies sieltä. Pennestä huomaa, että se ei ihan mielellään lähde samaa reittiä kun mistä se on jo kerran mennyt. Nytkin lähti hieman vasemapaan uudella kertaa. Neljännelle maalimiehelle lähetin liian edestä ja penne meni jälleen maalimiehen vierestä ja etsi tosi kauan ennen kuin löysi. Eli tällä kertaa tuli hieman vaikeahko treeni, mutta hyvin penne jaksoi ja motivaatio säilyi. Troyalla on jo kivasti ajatus eteen kääntymisestä, ehkä liiankin kivasti, kun pyrkii kääntymään eteen ennen 50 metriä. No, kun maalimiehet löytyvät aina edestä niin eiköhän pennekin sen jossain vaiheessa keksi että sinne kannattaa juosta suoraan. Ja ei kai alle puolivuotiaan vielä tarvitsekaan osata suoraan menoa. Nyt tärkeintä on vain etsimisen ja löytämisen ihanuus!