Vihdoinkin päästiin etenemään ihan kunnolla jäljen suhteen. Outi tuli opastamaan miten kulmia ajetaan. Tein noin 100 askeleen suoran, jonka jälkeen 90 asteen kulma. Kulman jälkeen noin 20 askelta ja sitten loppukupppi jäljen päässä. Suoran Troya jäljesti hyvin, kerran nosti päätään, mutta muuten ihan ok. Ennen kulmaa laitettiin 6 tyhjää ja sitten yksi jarrunami ja tämän jälkeen 3 tyhjää ja sitten kulma. Kulman jälkeen 3 tyhjää askelta ja sitten joka askeleelle ruokaa jäljen loppuun asti. Itse toimin ihan mallikkaasti kunnes tultiin kulmaa ennen oleviin tyhjiin. Sarilla alkoi keulimaan... Eli suorastaan ryysäsin koiran perään kun tyhjät tuli, Troya reagoi tähän lisäämällä vauhtia. No, tultiin aikas vauhdilla kulmaan ja Troya meni tietenkin lahjakkaasti yli. Odotettiin ja ei päästetty etenemään liikaa, Troya haisteli oikealle, palasi mun eteen (tämän oli oppinut edellisistä treeneistä eli ohjaajan edestä löytyy aina jälki) ja sitten löysi jäljen vasemmalta. Jäljesti hyvin loppuun asti. Loppukupilla makaa lonkka-asennossa ja tämä pitää kouluttaa pois. Täytyy ottaa erillisenä esineilmaisua ja otan sen naksuttelemalla. Täytyy opettaa Troya tuijottamaan esinettä. Eli eihän penne tietenkään voi vielä osata kulmaa ja nyt minun täytyy itse toimia paremmin kulman lähistöllä :) No, onneksi ihminen on oppimiskykyinen ja kykenee muuttamaan toimintaansa. Tiistaina jälkitreenit jatkuvat.

Tästä menimme suoraan Niihamaan tokottelemaan. Robban aloitti. Seuraaminen oli nyt hyvää, paikka on taaempana ja ei paina! Luoksetulossa palkkasin seisomisesta, joka oli superhyvä! Idarissa vahvistin seisomisessa pään asentoa, hyvin. Ruudussa meni tosi hyvin merkille, itse ruudussa meni hyivn ruutuun, mutta jäi vähän liian eteen. Täytyy lätkällä vahvistaa ruudun takaosaa. Ohjattu meni todella hyvin. Tunarissa juuttui nameihin, eli nyt täytyy vähentää radikaalisisti namien käyttöä kapuloiden välissä. Kakeissa nousi hyvin seisomaan, mutta nyt liikkuu noin 20 senttiä eteenpäin eli täytyy vahvistaa taaksepäin istumista läheltä. Kokonaisuutena hyvät treenit.

Troya leikki onnistuneesti kahlekuningasta... Autoilta kuului ihmeellistä vinkunaa, mutta luulimme, että se on Piian Ihku. No, sitten Piia totesi, että äänen tuottaja on kyllä Troya. Ja kas kummaa valkonaama istui onnellisesti repsikan paikalla naama tuulilasissa! Eli oli tullut koirakaltereiden raosta ihmisten puolelle. No,  Troya saa viettää tästä lähtien tokotreeneissä aikaansa varikennelissä ja vielä peitetyssä sellaisessa. Se ei yhtään kaipaa ylimääräistä kiihtymistä ennen treenejä. Lopulta otin Troyan treenaamaan. Aloitettiin eteenmenolla, joka oli upea. Oli vauhtia ja voimaa. Sitten nouto, josta palkka vauhdista, erinomainen. Läheltä luovutusasentoa kapulalla, hyvin. Osaa tulla seläntakaa eteen kapulan kanssa. Sitten luoksetulo, ensin palkka vauhdista ja toisella kertaa otin eteen asti. Tuli todella vauhdikkaasti ihan loppuun asti ja täydellinen asento minun edessä. Seuraaminen oli hyvää, toisinaan on vähän liian edessä. Täytyy siis vahvistaa oikeaa paikkaa hieman enemmän. Otin myös henkilöryhmää, meni hyvin. Lopuksi vielä jääviä, ihan ok. Nyt täytyy alkaa ottamaan kestoa näihin.

Piian Ihku oli ihanan tomera. Hieman piti kiljua Troyalle, kun Troya oli niin pelottava. Robban ei aiheuttanut kiljumisreaktiota, vaan Robbania käytiin oikein läheltä katsomassa. Ihku esitti myös osaamistaa ja aikas kivasti alkaa katsekontakti, luopuminen ja kosketuskepin tökkiminen sujua :) Myöskin Jenny oli tehnyt hyvää työtä Raisun kanssa!