Olipas jälleen hyödyllinen treenituokio! Zorro tokotteli viisitoista minuuttia kaikkea kivaa, seuraamista, luoksetuloja ja merkkiä. Robban oli superinnokas jälleen! Aloitettiin seuraamisella, joka oli nyt tosi hyvää. Sain muutaman ihan täydellisen pätkän otettua. Luoksetulossa palkka seisomisesta, joka oli super! Idarissa palkka seisomisesta, ok. Lopuksi vielä käskytystä idarissa ja otin pelkkää seuraamista. Tunari ei oikein onnistunut, kun oli hämärää ja pitkä heinä. Robban meni ja kun lopulta löysi kapulata niin piti ihan noutona liikettä ja unohti nenän vallan :) Otettiin uudelleen nameilla ja nyt meni hyvin. Kaket lopuksi ja näissä ei valittamista. Robbanin kanssa on nykyään niin kiva treenata.

Troya tuli areenalle. Ensin mietimme Piian kanssa mitä Troyalla ylipäätänsä tulisi treenata. Pohdinnan jälkeen aloitimme läheltä luoksetulosta ja kriteerinä riittävä vauhti. Palkkasin frisbeellä taaksepäin vauhdista. Ensimmäinen oli hidas, mutta toisto toistolta vauhti nopeutui ja oli lopuksi erinomainen. Palkkasin myös repimällä viimeisistä. Sitten noudossa kokeiltiin samaa, mutta vauhti ei ollut kaksinen. Sitten lopulta aloin vähän nostattamaan penneä eli innostin ja pidin kiinni ennen kapulalle lähettämistä ja kun toi takaisin kehuin todella paljon ja juoksin poispäin ja Troippe sai hypätä leluun kiinni. Nämä tuntuivat tehoavan ja vauhtia alkoi löytyä. Eli nyt vain kunnon motivaatio noutoon ja sitten vasta katsotaan läheltä nopeutta. Sivulle tuloissa oli myös melko hidas. Eli nyt tässäkin täytyy lopettaa hinkuttaminen ja ottaa kriteeriksi vauhti! Seuraamista otettiin vähän ja se oli nyt superhyvää. Palkkasin lelulla! Lopuksi paikalla makuu, jossa oli hyvässä mielentilassa!

Nyt täytyy muuttaa Troyan treenaamista. Eli vain kolme toistoa per liike ja kunnon palkkaus ja tarvittaessa nostatus ennen liikettä. Jotta saan riittävän voiman liikkeisiin, sillä tätä täytyy PK-koiralla olla! Ja sitten, että treenaan max. neljää - viittä liikettä kerralla. Taidan ottaa kaksi liikesarjaa, joita vuorottelen treenaamisessa ja kun nämä ovat kunnossa, niin sitten uudet sarjat treenin alle. Maneesia varten taidan ottaa ohjatun noudon ja ruudun jälleen ohjelmistoon ja siellä voisi ottaa luoksetuloa ja noutoa myös. Ulkotreeneissä treenaan jotain jäävää, seuraamista, sivulle tuloa ja noutoa sekä luoksetuloa. Paikalla oloja täytyy myös treenata.  Eli lyhyet ja vauhdikkaat treenit. Ja oma mielentila täytyy muuttaa osallistuvammaksi ja innostavammaksi. Täytyy olla koko sydämellä treeneissä mukana!!!