Pakkasin koirat aamulla autoon ja kahden tunnin työpäivän jälkeen menimme Viialassa aamulenkille. Lumi on kyllä niiin ihanaa, toivottavasti ihan kaikki ei nyt sula pois. Teboilin kylmäasemalla otin Troipella tottista ennen lenkkiä. Penne kävi vähän kuumana, kun otin suoraan autosta. Sivulle tulot olivat nopeat ja myöskin läheltä eteentuloa. Seuraaminen jälleen hyvää. Lopuksi kokeilin luoksetuloja namilla, ei parantanut asiaa.

Lenkillä soitin konsultaatiopuhelun kasvattajalle ja sain hyvinä vinkkejä kuinka edetä luoksetulon suhteen. Nyt vain kaikki paine (minun nyreys) liikkeestä pois. Ja iloinen palkkaus kun tulee eteen. Sillä en ole juuri ottanut eteentuloa, vaan luoksetulot ovat olleet suoria ilman eteen istumista. Eli Troya on epävarma asian suhteen ja tämän vuoksi vauhti on hidas. Varmuuden kautta vauhti kyllä lisääntyy riittävästi. Eli osaa tulla läheltä hyvin eteen (tätä on harjoiteltu), mutta nyt täytyy lisätä etäisyyttä vähitellen, jotta tajuaa, että kaukaakin voi tulla eteen ja kovaa. Ja ajattelin, että laitan pennen tarjoamaan eteen tulemista, eli ilman käskyä.

Kotiin ajettua kokeilin heti pihassa, miten uusi vinkki toimii. Tuntui toimivan ihan kivasti. Eli toivottavasti tämä ongelma ratkeaa tällä, sillä kaikennäköistä on kyllä jo kokeiltukin. Onneksi seuraaminen meni jälleen hyvin, eli yksi ongelma on selätetty. Lopuksi vielä sivulle tuloja lelulla, hyvin.