Olipas loistokkaat treenit!

Otin vain Troipen mukaan, kun Robban oireilee nyt toista lonkkaansa. Ja nyt täytyy rauhoittaa Robbanin liikkumista, kun mökillä kirmasi ihan kamalasti ja paikat eivät Rupsulla tätä ainakaan talvisin kestä, kurja juttu :( Troya aloitti luoksetulolla ja noudolla. Kuumeisen miettimisen ja Janitan konsultaation jälkeen päädyin nyt seuraavaan. Eli hidastelu todennäköisesti johtuu (ja toivottavasti) aijaamisesta, joka on siis bordercollieiden melko oma juttu. Kun tietää, että lelu on tulossa alkaa kyttäämään mistä se tulee ja ei siis kykene tulemaan kovaa lelun luokse, vaikka haluasikin. Eli nyt palkkaan luoksetulossa ja noudoissa vain namilla ja runsailla kehuilla! Tätä kokeilen nyt kolme viikkoa, sillä vaikutukset eivät ihan heti tietenkään näy.  Eli otin siis luoksetuloa ja noutoa pelkällä namipalkalla ja toimi hyvin. Tosin pennehän nousee pelottavasti lelupalkkaamattomuudesta... Eli nyt on todellakin otettava palkkaamattomuus treeniohjelmaan, jotta ei tule ongelma tästä! Nouseminen näkyy esim. edestä sivulle tulossa, pomppaa :) Tätä täytyy vähän treenata auttamalla, ettei pomppaa liikaa. Otin läheltä myös eteen tuloa ja sivulle siirtymisiä (sekä nouto ja luoksetulo), hyvin meni! Sitten seuraamiseen, joka oli jälleen ihan hyvää. Nyt täytyisi vähentää palkkausta tässäkin, mutta kun paikan vahvistaminen on vielä kesken, niin en oikein tiedä voinko vielä siirtyä eteenpäin. Mutta voisin kuitenkin siirtyä enemmän kehumispalkkaukseen.

Tauon jälkeen paikallaolotreenit Touhon tehdessä BH-liikkeitä. Otin aikaa 6 minuuttia, todella hyvin pysyi paikalla :) Yritin nostaa sivulle, mutta ei oikein onnistunut, kun aijasi palloa, joka oli palkkana odottamassa... Eli tässäkin täytyy treenata sivulle nousu erikseen lyhyillä ajoilla ja silloin palkka namilla ja pallo ei tietenkään silloin ole palkkana.  Sitten otin jäävät BH-koemaisesti ja palkka vasta luoksetulon sivulle siirtymisestä. Täydellinen suoritus!! Hyvä Troippe!! Lopuksi kakejen istu-maahanvaihdoksia noin 3 metrin etäisyydeltä, hyvin. Otin jo ihan monta peräkkäin ilman palkkaa. Troipella on oikea ilme ja into kakeissa. Sitten vielä maahan-seisojumppaa, tässä vaihdan käden kosketuskeppiin. Lopuksi tunari, jossa jälleen kävi liian kuumana eli haisteli ja toi väärän :( Uudelleen, toi oikean. Nyt oli matkaa noin 8 metriä. Otettiin vielä 3 toistoa ja tässä palkkasin namilla kun katseli kapuloiden vientiä => laski viettiä. Ja nyt tunarit onnistui todella kivasti. Tuontivauhtikin on nopeutunut, kun matka on kasvanut. Mutta tunari on kyllä herkkä liike ja sen kanssa saa olla tarkkana :)

Hyvät treenit kaikkinensa ja pääsiäisen pohdinnan seurauksena tiedän nyt paremmin miten treenejä jatketaan Troipen kohdalla.