T'änään harrastettiin koko ilta koiratreenejä, laji ja koirat vain vaihtuivat :) Päivä aloitettiin Takuttien kentällä tokotreenien parissa. Treenasimme Minnan kanssa tulevia sunnuntain tokokisoja varten. Kisat pidetään kyseisellä kentällä.

Robban treenasi kahdessa osassa. Aloitimme kakeilla, jotka onnistuivat nyt hyvin. Tosin otin lyhyemmällä etäisyydellä, sillä nyt on saatava vain runsas määrä onnistumisia ennen kisoja. Todennäköisesti en saa ongelmaa sunnuntaiksi kuntoon, mutta ainahan sitä voi yrittää :) Sitten vuorossa luoksetulo, jossa seisominen oli todella huono. Otin uudelleen, jossa seisomisen pysähdys hyvä. Nyt siis treenataan seisomaan pysähdystä ihan urakalla. Ruutu oli hyvä ja palkkasin heti kun Rupsu oli ruudussa. Lopuksi vielä kakeja noin 10 metristä, ok.  Tauon jälkeen kakeilla aloitus, jälleen hyvin. Sitten tunari, jossa muutama nami kapuloiden välissä, oli tosi hyvä. Hyppynouto ok. Mutta ohjatussa ongelmia jälleen, meinasi mennä keskimmäiselle taas. Sain pysäytettyä ja toi oikean kapulan. Useita toistoja, jotka sujui hyvin. Olen yhä vakuuttuneempi, että Robban ei osaa hakea silmillään näitä pienempiä kapuloita. Eli treeni pikkukapuloilla jatkukoon. Lopuksi paikalla makuu, joka ok. Ja ei mennyt eikä noussut Minnan käskystä ylös.

Troya otti myös kahdessa osassa tokoa. Aloitettiin ruudulla, joka oli vauhdikas lätkällä ja ilman. Sitten kaksi noutoa, jotka vauhdikkaasti ja luovutusasento tosi hyvä. Lopuksi luoksetulo, joka hyvä myöskin. Ennen vuoroaan Troya alkoi vinkumaan autossa, kun kuuli mun kehumiset Robbanille ja näki vielä ikkunasta. Peitin Troyan näköalaikkunan ja onneksi penne hiljeni siitä. Minä en voi sietää jos mun koirat haukkuu autossa. Ja Zorro ja Robban odottavat kyllä suu supussa vuoroaan ja niin Troyankin pitää oppia tekemään.  Ihan lopuksi otin Troyan seuraamaan kun paikalla oli jo alikiitäjiä. Hyvin keskittyi häiriöstä huolimatta. Lopuksi paikalla makuu ja vapautus ruokakipolle.

Zorro oli avustajakoirana paikalla makuussa ja teki muutaman ruudun. Pienet terapiatokoilut siis :)

Tästä ajoin suoraan Niihamaan lenkittämään koirat ja sen jälkeen alkoi hakukurssin hakuilut. Zorro hakuili kaksi äijää ja teki lukuisia tyhjiä. Zorro kävi tarkastamassa paikat, joissa oli ollut monelle koiralle maalimiehet ja jäljesti taaksepäin maalimiesten menojälkiä. Eli en muista koska Zorro olisi risteillyt noin huonosti, mutta into oli kova. Ja täydellistä suorittajaa ei olekaan, ei edes Zorro. Viimeisenä areenalle saapui Troya, joka oli jälleen uskomattoman taitava ja innokas. Sen kanssa on niin ilo treenata! Se on ominaisuuksiltaan niin mulle sopiva! Troya oli jo autosta otettaessa tosi intoa täynnä ja juoksenteli pitkin metsiä. Näin muutin suunnitelmaa ja kokeilin lähettää Troyan suoraan maalimiehelle, joka oli etukulmassa 50 metrin syvyydessä. Troya lähti hyvin kohti etukulmaa, kaartoi hieman eteenpäin ja löysi äijän. Tosi hyvin meni. Otin toisen etukulman kanssa samalla tavalla. Lähti jälleen hyvin mutta kaartoi vähän eteenpäin ja sukelsi maalimiehen hajutunneliin (maalimies ei kiertänyt riittävän kaukaa piilolle) ja löysi äijän. Tosi hyvä kokemus Troyalle eli löysi maalimiehet onnistuneesti ilman mitään apuja ja tällöin ei edes tuullut paljoa. Täytyy nyt vain olla tarkkana näiden valmiiden kanssa, ettei pääse tunnelissa tai jäljestämällä maalimiehille! Kaksi viimeistä maalimiestä otin hajumielikuvilla, mutta niin, että hain molemmista hajut ensin ja sitten vasta lähetys kolmoselle ja viimeiseksi neloselle. Meni kolmoselle hyvin, lopussa kaartoi hieman taaksepäin, mutta löysi äijän ihan kivasti. Nelonen meni ihan täydellissesti. Tähän oli hyvä lopettaa. Kaikki maalimiehet toivat Troyan eteenpäin nameja syötellen. Lopuksi maalimiehet leikkivät Troyan kanssa. Troyasta oli kivaa ja niin oli minustakin :)

Kotona treenasin vielä Robbanilla kakeja, jotka hyvin. Sitten ohjattua, jossa meinasi jälleen mennä keskimmäiselle, sain kuitenkin hyvin pysäytettyä ja ohjattua oikealle kapulalle. Otin vielä kaksi toistoa, jotka onnistuivat hyvin. Luoksetulossa vahvistin seisomista, ok. 

Zorro otti vähän seuraamista ja hyppyä pihassa. Lopuksi Troya teki eteenmenoa kosketuskepillä, meni hyvin ja sitten vähän kakejen seiso-istuvaihdoksia, jotka edistyvät huimasti päivä päivältä. Tämän jälkeen pojat jäivät vielä pihaan leikkimään keskenään. 

Laitan tähän meidän hakuryhmäläisiten kuvia sunnuntain koulutuksesta:

574451.jpg

Susanna ja Taisto taistelevat raivoisasti, kumpikohan voittaa...

574440.jpg

Jenny ja kontaktinhaluinen Raisu.

574443.jpg

Jessica ja Tuuma, joka tuumailee, että saiskohan sen patukan kohta...

574448.jpg

Marjo ja Rhonda valmiina seuraamiseen.

574445.jpg

Niin kuin Jonna ja Almakin.

574453.jpg

Ja tässä Troya tarjoaa lelua päivän kouluttajalle :)